Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Euroliga – Sopron győzelem az olaszok ellen

A Sopron Basket hazai pályán 59-51-re legyőzte az olasz Schio együttesét csütörtökön, a női kosárlabda Euroliga hetedik fordulójában.

Fotó: FIBA


    
Eredmény, B csoport, 7. forduló:
Sopron Basket-Schio (olasz) 59-51 (16-16, 14-6, 11-19, 18-10)

A magyar csapat legjobb dobói: Crvendakic 16 pont, Határ 12

    A Sopron a múlt héten Kurszkban elszenvedett 78-47-es vereségével 2/4-re rontotta győzelmi mérlegét, és a B-csoport utolsó, nyolcadik helyére csúszott. A Schio a harmadik helyről várta a folytatást, 4/2-es mutatóval. Az olaszoknál ott volt az olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok francia Sandrine Gruda, továbbá a Szekszárdon is megfordult szlovén Eva Lisec, aki sérüléséig 13 pontot dobott a magyar válogatottnak júniusban a szerbiai Eb-n.


    Ami a két gárda egymás elleni mérlegét illeti, az eddigi 12 találkozón hét soproni siker született – igaz, a zöld-sárgák legutóbb a 2011/2012-es szezonban tudták megverni a Schiót.

Fotó: FIBA


    A csütörtöki meccsen Gáspár Dávid együttese a nagyszünetben nyolc ponttal vezetett, és bár vendége a harmadik negyed végére egyenlített, a záró felvonásban újra a saját javára fordította a mérkőzést a Sopron. Ezzel sorozatban elvesztett négy találkozó után nyert ismét.


    A magyar bajnok jövő szerdán a francia BLMA-t fogadja.

Fel