Connect with us

Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Euroliga – Ötödik győzelmével negyeddöntős a Sopron

Női kosárlabda Euroliga – Ötödik győzelmével negyeddöntős a Sopron


A Sopron Basket hétfőn legyőzte az e heti buboréktornának otthont adó francia Bourges-t a női kosárlabda Euroliga ötödik fordulójában, ezzel továbbra is százszázalékos, és csoportgyőztesként jut tovább a negyeddöntőbe.

    Eredmény:
D csoport, 5. forduló (Bourges):
Bourges (francia)-Sopron Basket 67-74 (20-23, 15-18, 14-21, 18-12)

A magyar csapat pontszerzői: Brooks 19, Fegyverneky 16, Williams 15, Krajisnik 8, Walker 7, January 5, Határ 4
    
    A kontinentális sorozatban a magyar bajnok négy forduló után százszázalékos teljesítménnyel vezette a D csoportot, ráadásul az NB I-ben mind a 17 mérkőzését megnyerte, így 21 meccs után veretlenül állt az idényben. A decemberi buboréktornának otthont adott zöld-sárgák hétfői ellenfele, a Bourges mindkét eddigi meccsét elvesztette, ezúttal viszont tornarendezőként javíthatott a mérlegén.


    A két gárda decemberi, soproni összecsapását Gáspár Dávid együttese nyerte 70-60-ra, amely azóta tovább erősödött a koronavírus okozta szövődményekből felépült Határ Bernadettel. A magyarok dolgát könnyíthette, hogy – mivel decemberben ugyancsak a Novomatic Arénában lejátszották már a Galatasaray elleni két mérkőzésüket is – Bourges-ban csak két találkozó várt rájuk, míg a többieknek egy hét alatt négyszer kell pályára lépniük.


    A Sopron és a Bourges versengése több mint két évtizede tart már: az 1999/2000-es szezonban mindkét gárda nyert odahaza, azóta pedig további 21 mérkőzést vívtak egymással, mely során 12 alkalommal a magyarok, kilencszer pedig a franciák ünnepelhettek.


    A 24. csata annak a tudatában kezdődött el, hogy – mivel kora este a Galatasaray legyőzte a Landes-t – a soproniak győzelem esetén már biztosan megnyerik a csoportot. Ennek ellenére a házigazdák kapták el jobban a rajtot, 12-6-ra elhúztak, de a nyitónegyedet a szerb Jelena Brooks dudaszós triplájával mégis a Sopron hozta 23-20-ra. A folytatásban egyik csapat sem tudott négy-öt pontnál jobban meglépni, de a magyar bajnok a második negyedben is jól hajrázott, és 41-35-tel vonulhatott el a nagyszünetre. Az olimpiai bronzérmes és Európa-bajnok Brooks – ismertebb nevén Milovanovic – ekkor 14, míg az amerikai-francia Gabby Williams 13 pontnál tartott.


    Térfélcsere után a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia 11. pontjával 49-40 állt az eredményjelzőn, aztán 12 pontra nőtt a különbség. A túloldalon csak a benini születésű – és az afrikai országban súlylökésben csúcstartó – Isabelle Yacoubou jeleskedett. A 62-49-ről induló zárószakaszban a beleerősítő franciák öt pontra feljöttek, de ennél közelebb már nem tudtak férkőzni riválisukhoz.


    A Sopron ötödik sikerével – a pénteki utolsó fordulós meccsének eredményétől függetlenül – bebiztosította csoportgyőzelmét, és az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőben a B csoport másodikjával csatázik majd a négyes döntőbe jutásért.


    A csoport másik mérkőzésén:
Galatasaray (török)-Landes (francia) 89-63 (34-22, 16-11, 25-13, 14-17)

    A D csoport állása:
    
1. Sopron 10 pont/5 mérkőzés, 2. Galatasaray 4/3 (213-202), 3. Landes 4/3 (191-225), 4. Bourges (francia) 3/3
    
    A bourges-i torna további programja:
   
    kedd:
Landes-Galatasaray 20.00
    csütörtök:
Bourges-Galatasaray 20.00
    péntek:
SOPRON BASKET-Landes 17.00
Galatasaray-Bourges 20.00
    vasárnap:
Bourges-Landes 15.20




Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda