Connect with us

Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Euroliga – Gáspár Dávid: nem sokként éljük meg ezt a helyzetet

Női kosárlabda Euroliga – Gáspár Dávid: nem sokként éljük meg ezt a helyzetet


Gáspár Dávid vezetőedző szerint a héten a női kosárlabda Euroliga csoporttornáját rendező Sopron Basket nem sokként éli meg, hogy a koronavírus-járvány miatt egyfolytában új helyzethez kell alkalmazkodnia.

    “A fókusz folyamatosan megvan. Mindig készen kell állni, alkalmazkodni a helyzethez, és jól kell reagálni a körülményekre. Ez történik most is” – nyilatkozta az MTI-nek. “Folyamatosan készen állunk arra, ha valamelyik játékosunk pozitív tesztet ad, és látjuk, hogy milyen lehetőségekhez nyúlhatunk ilyenkor. Persze nem írtunk minden eshetőségre forgatókönyvet, de a fejünkben azért összeállt egy kép, hogy kit hogy lehetne pótolni, hogy tudjuk átvariálni a taktikát. Ez szerves része a mindennapoknak. A csapatra és rám sem jellemző, hogy sokként éljük meg ezt a helyzetet, nem örülünk a rossz híreknek, de ez most az életünk része” – fejtette ki.


    A török Galatasaray pozitív tesztek miatt nem jöhetett el Sopronba, így a zöld-sárgák csak a francia Bourges-zsal és Landes-dal csapnak össze a Novomatic Arénában.


    “Nem állítok fel köztük sorrendet, mindkét ellenfélnek remek a játékosállománya, atletikusak, fizikális játékot játszanak. Nagy jelentősége lesz az egyéni felelősségnek, ugyanis sok egy-egy helyzettel vagy gyors indítással fogunk találkozni, ahol az lesz az elsődleges, hogy a támadójátékossal szemben álló védő milyen ellenállást tud kifejteni” – magyarázta a tréner.


    A nemrég szerződtetett Glory Johnsonról – aki csak az e heti buborékban segíti a magyar bajnokot – Gáspár Dávid úgy vélekedett, jól halad a 2012 óta a WNBA-ben is játszó magasbedobó beépítése.


    “Nagyon rövid az idő, de azokat az elveket adjuk át neki, amelyek ennyi idő alatt feldolgozhatóak. Glory intelligens játékos, gyorsan tanul, remélem, hogy ezt majd a két meccsen is látni fogjuk” – tette hozzá.


    A 30 éves amerikai-montenegrói játékos az MTI-nek elmondta, új csapatánál főként azt várják el tőle, hogy energiát vigyen a játékba.


    “Próbálok segíteni támadásban és védekezésben is, és nekem fontos, hogy a Sopron jó benyomást tegyen, igazi csapatként játsszon, és ne csak ügyes egyéniségekből álljon. Eredményesen akarok részt venni a pályán a kommunikációban, ha kell, rádobom a labdát, ha kell, lepattanót szedek, ha kell, a kispadon segítek a fiatalabbaknak. A Sopronnak mindig is jó csapata volt, és örülök, hogy most a részese lehetek az itteni történéseknek” – jelentette ki.


    A kétszeres WNBA All Star-válogatott kosaras a tengerentúlon is volt nemrég buborékban, most pedig Magyarországon játszik elzártan a külvilágtól.


    “Itt kevesebb emberrel találkozom a buborékban, úgy érzem, sokkal komolyabban veszik ezt a helyzetet. Itt nem járkálnak a folyosókon kívülállók, nagyobb a csend, nem találkozom más sportágak képviselőivel, és mindenkit folyamatosan tesztelnek. Szerintem így kell ezt csinálni” – dicsérte a szervezőket Glory Johnson.
    
    A soproni Euroliga-torna programja a D csoportban:
    
    kedd:
Sopron Basket-Bourges (francia) 18.00
    csütörtök:
Landes (francia)-Bourges (francia) 18.00
    péntek:
Sopron Basket-Landes (francia) 16.30
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda