Connect with us

Magyar Kosárlabda

Női kosárlabda Euroliga – A Szekszárd is indulna

Női kosárlabda Euroliga – A Szekszárd is indulna


Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek (FIBA Europe), hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

    A magyar szövetség (MKOSZ) előbb helyezések megállapítása nélkül befejezettnek nyilvánította az előző idényt a koronavírus-járvány miatt, majd májusban közölte, hogy a Sopron az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében indulhat, míg a Szekszárd, a Zalaegerszeg, a Győr, a Cegléd és a PEAC-Pécs az Európa Kupában próbálhat szerencsét.


    Szabó Gergő, a tolnaiak ügyvezetője hétfőn az M1 aktuális csatornán elmondta, az MKOSZ-en keresztül eljuttattak egy kérelmet az európai szövetségnek, amelyben azt javasolták, hogy kettő helyett három helyük legyen a magyar női csapatoknak az Euroligában.


    “Nem biztos, hogy egyszerű lesz, mivel csak a francia, az orosz és a török bajnokságnak van három kvótája, de tulajdonképpen a magyar bajnokság az erősségét tekintve ott van a negyedik-ötödik helyen” – nyilatkozta.


    Hozzátette, szerették volna jelezni a szándékukat, illetve azt, hogy készen állnak az Euroligára arra az esetre, ha nem lesz meg a mezőny, vagy a DVTK mégsem indulna.


    Az ügyvezető szerint az fog dönteni a kérdésben, hogy meglesz-e a 16 klub, illetve hány selejtezős csapat lesz.


    “Régóta álmunk és vágyunk, hogy az Euroligában szerepelhessünk, de talán az elmúlt években még elkapkodott dolog lett volna. Az elmúlt három évben a magyar csapatok közül a Sopron után a Szekszárd jutott a legtovább az európai porondon, és most már lenne olyan mély rotációnk és olyan minőségű csapatunk, amellyel volna értelme nekivágni az Euroligának” – magyarázta Szabó Gergő.


    A klubvezető szerint augusztus közepére kiderül, hány csapat vállalja az európai kupasorozatokat, és valószínűleg akkorra dől el az is, hogyan bírálják el a kérelmüket.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda