Connect with us

Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Euroliga – A Sopron hazai pályán is kikapott a Kurszktól

Női kosárlabda Euroliga – A Sopron hazai pályán is kikapott a Kurszktól

A Sopron Basket házigazdaként 74-61-re kikapott az orosz Dinamo Kurszk csapatától a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 13. fordulójában, csütörtökön.


Eredmény, 13. forduló, B csoport:
Sopron Basket-Dinamo Kurszk (orosz) 61-74 (17-18, 20-14, 13-21, 11-21)

A magyar csapat legeredményesebb játékosai: Brooks 19 pont, Crvendakic 13, January 12

Fotó: FIBA    A Sopron 6/6-os győzelmi mérleggel a B csoport ötödik helyén várta az utolsó előtti fordulót, míg a Kurszk 5/7-tel a hatodik helyet foglalta el. A két csapat szezonbeli első mérkőzésén az előző idényben ezüstérmes orosz csapat saját közönsége előtt kiütéses, 78-47-es győzelmet aratott.


    A soproniakat az előző két évben a négyes döntőig vezető spanyol Roberto Iniguezt az első találkozó óta menesztették, így ezúttal már a szerb Momir Tasic irányította a Kurszk együttesét.

Fotó: FIBA


    A csütörtöki első negyedben villámrajtot vett a hazai csapat, Aleksandra Crvendakic pontjaival már 11-4-re is vezetett, ám a vendégek két gyors triplának köszönhetően fordítottak. A második periódusban jobbára Gáspár Dávid csapatának akarata érvényesült, amely a nagyszünetre 37-32-es előnnyel mehetett el. A mezőnyből jobban célzó hazaiaktól ketten, Jelena Brooks (12) és Crvendakic (10) is tíz pont felett járt már ekkor.

Fotó: FIBA


    A második félidőt sokkal jobban kezdték a vendégek, akiknek védekezése javult: a Sopron nyolc perc alatt mindössze négy pontot szerzett. Az orosz csapat hatékonyabban támadott, mint korábban, így tízpontos előnybe került. Az utolsó percekre összeszedte magát a hazai együttes, Briann January és Brooks pontjai után mínusz háromra zárkózott. Az utolsó játékrészben, több mint hét perccel a vége előtt January megkapta második sportszerűtlen hibáját, így a hajrát csak az öltözőből követhette figyelemmel. Brooks újabb triplájával ennek ellenére 59-60-ra zárkózott a magyar bajnok, de a folytatásban nem sikerültek a megoldásai, így a Kurszk örülhetett a győzelemnek.

Fotó: FIBA


    A mérkőzés legeredményesebb játékosa az oroszok honosított amerikai kosarasa, Epiphanny Prince volt 23 ponttal.


    Az előző idényben negyedik Sopron jövő szerdán az olasz Schio vendégeként zárja a csoportkört, aminek végén mindkét nyolcasból a négy legjobb csapat jut tovább a két győzelemig tartó negyeddöntőbe, míg az ötödikek és hatodikak az Európa Kupa negyeddöntőjében folytatják.


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda