Connect with us

Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Eb – Visszafogott érdeklődés Nisben

Női kosárlabda Eb – Visszafogott érdeklődés Nisben


Egyelőre visszafogott érdeklődés övezi a csütörtökön elrajtoló női kosárlabda Európa-bajnokságot a C csoportnak otthont adó Nisben.

    Szerbia harmadik legnagyobb városában – amely 230 kilométerre délre fekszik Belgrádtól – nincs különösebb jele annak, hogy a 185 ezres lélekszámú település kontinenstornát rendez. A csapatok szálláshelyein, illetve a Cair Sportcsarnokon kívül sehol sem láthatók a nemzetközi szövetség (FIBA) és az Eb logói, zászlói, plakátjai, az utcák fölé kifeszített molinókon inkább a közelgő kétnapos utcafesztivált és a színházi rendezvénysorozatokat hirdetik.


    A FIBA illetékeseinek a dolgát nehezíti, hogy Nagy Konstantin római császár szülővárosában – akiről a helyi repülőteret is elnevezték – ritka vendég a nemzetközi kosárlabda, ugyanis a KK Konstantin férfi csapata jelenleg csak a szerb másodosztályban szerepel, emellett a csarnok főként kézi- és röplabdamérkőzéseknek ad otthont. Már csak azért is hálátlan feladat a szurkolók becsábítása, mert a házigazda szerb kosárválogatott 300 kilométerrel arrébb, a nagybecskereki D csoportban lép pályára az Eb-n.
    Ami a nisi arénát illeti, a négyezer férőhelyes, 2011-ben felújított létesítményben – melyben 2012-ben férfi kézilabda Eb-csoportkört is rendeztek – egy nappal a rajt előtt még kezdetleges állapotok uralkodtak. Az amúgy lelkes önkéntesek nem sok útbaigazítást tudnak adni, ellentmondásos információk zavarják össze a válogatott stábokat és az újságírókat, és sok kérdésnél még a FIBA illetékesei is tanácstalanok.
    A szervezőknek aligha lesz sok dolguk, mivel reklám és érdeklődés híján várhatóan nem lesz telt ház a Cair Sportcsarnokban.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Európai Kosárlabda