Connect with us

Magyar Kosárlabda

Női kosárlabda Eb – Székely Norbert: meglepetést akarunk okozni

Női kosárlabda Eb – Székely Norbert: meglepetést akarunk okozni


A csoportmérkőzéseit Nisben vívó magyar válogatott elsősorban meglepetést akar okozni a csütörtökön Szerbiában és Lettországban elrajtoló, 37. női kosárlabda Európa-bajnokságon.

    “Az erőviszonyok alapján az is nagy szó, hogy kijutottunk az Eb-re, de nem lehetünk elégedettek ennyivel. Próbálunk meglepetést okozni, Európa számára ugyanis meglepetés lenne, hogy továbbjutnánk a csoportból” – kezdte elemzését az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány, kifejtve, hogy a fiatal magyar csapat mindenekelőtt az egységességében bízhat Nisben.
    A szakvezető hangsúlyozta, az Eb-keret az eredményesség és a következő évek építése jegyében állt össze.
    “A felkészülés során szinte kizárólag erősebb ellenfelekkel találkoztunk, mi jelenleg a világranglista 50. helyén állunk, a pénteken és szombaton bennünket legyőző fehéroroszok pedig például a tizenharmadikok” – tette hozzá Székely Norbert.    

Fotó: FIBA


    A válogatott hét felkészülési meccsből csak egyet nyert meg, a prágai négyes tornán a bosnyákok ellen.    
    A szerbiai Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön a szlovénokkal, pénteken az olaszokkal, vasárnap pedig a törökökkel találkozik Nisben.
    A C csoport győztese – legnagyobb eséllyel Törökország – közvetlenül bejut az Eb negyeddöntőjébe, a második és harmadik csapat pedig jövő kedden nyolcaddöntőt vívhat Belgrádban. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.
    A nemzeti együttes két éve, a csehországi Eb-n egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott, és a 12. helyen zárt.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Magyar Kosárlabda