Connect with us

Kosárlabda

Női kosárlabda Eb-selejtező – Székely: ez a csapat képes arra, hogy nyerjen Szlovákiában

Női kosárlabda Eb-selejtező – Székely: ez a csapat képes arra, hogy nyerjen Szlovákiában


 Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata képes arra, hogy február elején Szlovákiában legyőzze a vendéglátók együttesét az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén.

    A szakember az M4 Sport Sporthíradó című műsorában pénteken azt mondta, sérültről egyelőre nem tudnak, így a jelenleg elérhető legjobbakkal tudnak kiállni Pöstyénben. Hozzátette, a játékosok a klubcsapataikban jó formát mutatnak, a honosított Yvonne Turnerről pedig elárulta, térdszalag-szakadása után hosszú rehabilitációs folyamaton van túl, de csak január eleje óta játszik, és még nincs olyan állapotban, hogy a csapatot segíteni tudja.


    “Velünk szemben 2017 óta az volt az elvárás, hogy alakítsuk ki a jövő válogatottját, építsük be a fiatalokat, és adjunk identitást ennek az együttesnek” – nyilatkozta Székely Norbert, hangsúlyozva, hogy ez egy “hosszú, bonyolult és rögös út”, amely ugyanakkor kiválóan kezdődött a 2019-es Európa-bajnokságon elért hetedik helyezéssel.


    “A mostani selejtezőcsoportunk eléggé becsapós, mert a hollandok egy feljövőben lévő kosárlabdát tudhatnak magukénak kiegészítve azzal, hogy nagyon fizikális a játékuk, ami a magyaroknak úgy általában nem fekszik, míg a szlovákok az elmúlt évek kevésbé sikeres szereplése ellenére még mindig előttünk vannak a világranglistán, és többre is hivatottak” – beszélt az ellenfelekről a kapitány, aki szerint az Eb-re való kijutás szempontjából az sem lesz mindegy, hogy ha a válogatott győzni tud Pöstyénben, akkor azt milyen pontkülönbséggel teszi.


    Székely Norbert elmondta, hogy jövő hétfőtől négy napon át Székesfehérváron készül a válogatott, amely aztán saját autóbuszával utazik Pöstyénbe, ahol február 4-én 18 órától csap össze a szlovákokkal.


    A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek.

    A válogatott kerete:
    
Dubei Debóra, Weninger Virág, Török Ágnes, Studer Ágnes, Határ Bernadett, Horváth Bernadett, Raksányi Krisztina, Zele Dorina, Cyesha Goree, Kiss Virág, Kiss Angelika, Aho Nina, Lelik Réka, Bernáth Réka, Pusztai Petra

    A H csoport állása:
    
1. Hollandia 5 pont,

2. Magyarország 4,

3. Szlovákia 3
    
    A további program (Pöstyén):
    
február 4.: Szlovákia-MAGYARORSZÁG 18.00
február 6.: Hollandia-Szlovákia 17.30
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda