Connect with us

Kosárlabda

Női kosárlabda Eb-selejtező – Székely: a csapat erőteljesen és jó munkamorállal edz

Női kosárlabda Eb-selejtező – Székely: a csapat erőteljesen és jó munkamorállal edz


Jó munkamorállal készül a magyar női kosárlabda-válogatott a hollandok elleni szombati Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre a szövetségi kapitány szerint.

    Székely Norbert az M1 aktuális csatornának adott telefonos interjúban hangsúlyozta: az átlagosnál hosszabb időt töltöttek el Amszterdamban a mérkőzés előtt, ám bízik benne, hogy ez kamatozni fog. Ezáltal ugyanis jobban be tudták lakni a termet és átvenni a hangulatot.


    “A csapat erőteljesen és jó munkamorállal edz, hiszek abban, hogy ez ki fog jönni a mérkőzésen is” – fogalmazott a szakvezető.


    Felidézte, míg egy éve abszolút nem ismerték a holland együttest, addig most sokkal precízebb képük van a szombati riválisról, amelyet Székely Norbert a helyszínen is látott csütörtökön, amikor is Hollandia 84-64-es vereséget szenvedett a szlovákoktól.


    “Intenzív, nagyon aktív védekezésre van szükségünk, támadásban pedig nagy sebességgel kell játszanunk ahhoz, hogy a technikai fölényünk érvényesülhessen” – tekintett előre a kapitány a szombaton 18 órakor kezdődő találkozóra.  


    Pénteken (ma) ismételten PCR-teszteket végeztek el a válogatott tagjain, ezeknek még nincs meg az eredményre, ám a keretből mindenki harcra kész és egészséges, így Székely Norbert reményei szerint a lehetőségekhez képest a legjobb csapattal tudnak játszani.


    Magyarország a H jelű selejtezőcsoportban szerepel Hollandiával és Szlovákiával, eddig egy győzelem (73-59 Szlovákia ellen) és egy vereség (66-56 Hollandiától) a mérlege. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyen rendezik meg az Eb-selejtezők novemberi mérkőzéseit. A magyarok triója Amszterdamban szerepel.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda