Connect with us

Kosárlabda

Női kosárlabda Eb-selejtező – Raksányi Krisztina: más arcunkat fogjuk mutatni

Női kosárlabda Eb-selejtező – Raksányi Krisztina: más arcunkat fogjuk mutatni


A tavaly elvesztett mérkőzéshez képest Raksányi Krisztina csapatkapitány szerint ezúttal más arcát fogja mutatni Hollandiában a szombati Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női kosárlabda-válogatott.

    A nemzeti csapat hétfői online sajtótájékoztatóján a Franciaországból nemrég hazatért játékos elmondta, az egy évvel ezelőtti vereség plusz motivációt ad a koronavírus-járvány miatt megfogyatkozott együttesnek.


    “Ezúttal több információval rendelkezünk az ellenfélről, és a nyári négyhetes edzőtáborban is speciálisan a hollandokból készültünk. Más arcunkat fogjuk mutatni Amszterdamban” – jelentette ki Raksányi Krisztina, hozzátéve, a székesfehérvári buborékban zajló összetartáson nem kell sok mindent másként csinálniuk, mert hozzászoktak már a hónapok óta tartó járványhelyzethez.


    “Itt szerencsére a hotel a csarnok mellett van, és a közeli tónál tudunk sétálni, ez jelenti a minimális friss levegőt” – tette hozzá a csapatkapitány, aki októberben távozott három hónap után a Tarbes-tól, de mint elmondta, szeretne visszatérni majd Franciaországba.


    Székely Norbert szövetségi kapitány kifejtette, el tudják végezni az eltervezett munkát annak ellenére, hogy Határ Bernadettre és Studer Ágnesre koronavírus-fertőzés, míg Dombai Rékára kézsérülés miatt nem számíthat.


    “A szintén fertőzésen átesett Goree Cyesha ma tudja meg a Sportkórházban, hogy csatlakozhat-e hozzánk, Weninger Virág pedig ráesett a lábára, az ő játéka is kérdéses” – sorolta a szakvezető, majd rátért a hollandok elleni esélyekre. “A holland bajnokság októberben véget ért, azóta együtt van a válogatottjuk. A korábbinál több infónk van róluk, és megnézzük őket csütörtökön a szlovákok ellen is.”


    Székely Norbert a nap folyamán bejelenti a 18-ról 14 főre szűkített utazó névsort, a csapat kedden repül Hollandiába, majd napi edzésekkel készül a szombaton 18 órakor kezdődő összecsapásra a házigazdák ellen.


    Magyarország Hollandiával és Szlovákiával szerepel a H jelű selejtezőcsoportban, eddig egy győzelem (73-59 Szlovákia ellen) és egy vereség (66-56 Hollandiától) a mérlege. A nemzetközi szövetség döntésének értelmében úgynevezett buborékban, azaz járványügyi szempontból védett helyen rendezik meg az Eb-selejtezők novemberi mérkőzéseit, a magyarok triója Amszterdamban szerepel.
    
    A H csoport amszterdami programja:
  
    csütörtök:
Szlovákia-Hollandia 18.00
    szombat:
Magyarország-Hollandia 18.00
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda