Connect with us

Kosárlabda

Női kosárlabda Eb-selejtező – Raksányi győzelmet vár a zárómeccsen

Női kosárlabda Eb-selejtező – Raksányi győzelmet vár a zárómeccsen


Győzelmet vár az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén Raksányi Krisztina, a női kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

    “Csak akkor van esélyünk kijutni az Eb-re, ha megverjük a szlovákokat február 4-én. Jó előjelnek tartom, hogy 2019 novemberében legyőztük őket Sopronban” – mondta a 29 éves játékos szerdán az M4 Sport Sporthíradó című műsorában. – “A csoportokból a győztesek mellett az öt legjobb második utazhat az Eb-re, és a mi sorsunk a többi mérkőzéstől is függhet. Ha győzünk Pöstyénben, majd két nappal később a szlovákok megverik a hollandokat, akkor még csoportelsők is lehetünk. Ha február 6-án a hollandok nyernek, akkor pedig másodikként juthatunk tovább” – fejtette ki.


    A spanyol Tenerife kosarasa arról is beszélt, hogy noha a válogatott jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést, ő csak később tud csatlakozni, mivel jövő pénteken még bajnoki meccset játszik.


    A júniusi Európa-bajnokságnak a spanyolországi Valencia és a franciaországi Strasbourg ad otthont. A két házigazda válogatott automatikusan résztvevője az Eb-nek.


    A H csoport állása:
    
1. Hollandia 5 pont, 2. Magyarország 4, 3. Szlovákia 3
    
    A további program (Pöstyén):
    
február 4.: Szlovákia-MAGYARORSZÁG 18.00
február 6. Hollandia-Szlovákia 17.30
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kosárlabda