Európai Kosárlabda

Női kosárlabda Eb – Magyarország nem lesz ott az olimpiai selejtezőn

A magyar válogatott 72-56-ra kikapott a belga csapattól a női kosárlabda Európa-bajnokság szombati alsóházi rájátszásán Belgrádban, így kiszorult a legjobb hat közül, és nem lehet ott a tokiói olimpiára selejtező jövő februári tornán.

BELGIUM–MAGYARORSZÁG 72–56 (12–17, 27–8, 18–12, 15–19) 
Belgrád. 

BELGIUM: Allemand, Deleaere, Linskens, Meesseman, K. Mestdagh. Csere: Vanloo, Nauwelaers, Wauters, Geldof, Raman,H. Mestdagh, Capreaux. Szövetségi kapitány: Philip Mestdagh 
MAGYARORSZÁG: Határ, Raksányi, Studer, Zele, Turner. Csere: Dubei, Horti, Lelik, Kiss, Horváth, Pusztai, Varga. Szövetségi kapitány: Székely Norbert

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese 9-0-val álomkezdést produkált a legutóbb Eb-bronzérmes belgák ellen, akik azonban hamar összeszedték magukat, és a nyitónegyed végére már ők vezettek. A folytatás inkább rémálomszerűen alakult: egy hétperces magyar kosárszünet miatt az ötpontos előnyből 16 pontos hátrány lett, a nagyszünetben pedig 25-39 volt az állás.
    

Térfélcsere után húsz ponttal elhúzott a Kim Mestdagh – a belga szövetségi kapitány lánya – vezette rivális, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A 37-57-ről induló zárószakaszban a belgák magabiztosan tartották a különbséget, a hajrára már nem maradtak izgalmak. 
    A 2001 után ismét negyeddöntőbe jutott magyar válogatott megnyerte első két meccsét, majd harmadik csoportmeccsén, a negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt. Így összességében két győzelemmel és három vereséggel a 7-8. helyen zárta a 37. Eb-t, és mivel nem került az első hatba, nem vehet részt jövő februárban az olimpiai kvalifikációs selejtezőn.

MTI

Fel