Kosárlabda

Női kosárlabda: 29 éves szakember a DVTK új vezetőedzője

Földi Attila irányítja a következő idénytől a DVTK női kosárlabdacsapatát – adta hírül a diósgyőri klub hivatalos honlapja.

A Vasastól érkező 29 esztendős, szabadkai születésű szakember hároméves szerződést kötött a DVTK-val.

Földi Attila számára a diósgyőri csapat többsége nem lesz ismeretlen, hiszen korábban dolgozott már együtt Medgyessy Dórával, Kányási Veronikával, Pusztai Petrával és Tóth Frankával is.

„Nagyon boldog vagyok, ez egy óriási kihívás és lehetőség számomra és bevallom, nem sokáig gondolkoztam a döntésemen – idézi Földi Attilát a dvtk.eu. – Fiatal, de rendkívül tehetséges magyar magja lesz a csapatnak, ezáltal egy lendületes, motivált, a végsőkig küzdő alakulat lesz a miénk a terveim szerint. Úgy gondolom, hogy képes leszek a legjobbat kihozni ebből a fiatal csapatból, hiszen az előző klubomnál is nagy hangsúlyt fektettem az egyéni képességek fejlesztésére is a csapatjáték tökéletesítése mellett. Fontos az is, hogy lehetőséget adjak az akadémiáról kikerülő tehetségeknek, mivel csak így van esélyük a fejlődésre. Mindent megteszek majd, hogy a lehető legjobban szerepeljünk minden színtéren, megfeleljünk szurkolóink és szponzoraink elvárásainak a következő években!”

Földi Attila édesapja a neves kosárlabda edző Földi Sándor, aki férfi és női vonalon is a legmagasabb szinten tevékenykedett, volt válogatott edző is, többek között az akkori DKSK trénereként is dolgozott Miskolcon. Attila édesanyja is NBI-es kosárlabdázó volt, így igazi kosárlabda családba született, sőt testvére szintén magyar utánpótlás válogatott és NBI A csoportos kosárlabdázó volt, jelenleg a Szeged KE NBI B-s csapatának a vezetőedzője.

Fel