Kézilabda

Női kézilabda vb-selejtező – Megvan a magyar válogatott meccseinek helyszíne és időpontja

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott mindkét mérkőzését Érden játssza az Olaszország elleni világbajnoki selejtezős párharcban.

    Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az első meccsre április 16-án, pénteken 16 órától kerül sor, a visszavágót pedig 18-án, vasárnap 13 órától játsszák az Érd Arénában. Utóbbi találkozót az olaszok Chietiben rendezték volna, de végül feladták pályaválasztói jogukat.


    A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a magyarok nyerték, a legkisebb különbségű siker 14 gólos volt. Nem ez az első eset, amikor a világbajnoki selejtezőben összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.


    Az idei lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A spanyolországi tornának december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.


    A 25. női vb-n összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra.

Fel