Connect with us

Kézilabda Világbajnokság

Női kézilabda-vb – Nerea Pena: ez volt életem legjobb ajándéka

Női kézilabda-vb – Nerea Pena: ez volt életem legjobb ajándéka

A spanyol Nerea Pena úgy fogalmazott, élete legjobb ajándékát kapta pénteken, a harmincadik születésnapján, amikor válogatottja döntőbe jutott a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

    Az EHF Kupa-címvédő Siófok KC irányítója négy góllal járult hozzá a norvégok 28-22-es legyőzéséhez. A spanyolok első alkalommal jutottak vb-döntőbe, ahol vasárnap Hollandiával találkoznak.


    “Ez volt életem legjobb ajándéka, soha nem felejtem el ezt a születésnapomat. Az egész meccsen nagyon jók voltunk, a kritikus pillanatokban is meg tudtuk tartani a különbséget” – nyilatkozta Nerea Pena, aki 2012-től idén nyárig a Ferencvárost erősítette.


    Hozzátette, nem csak a győzelemnek örül, hanem annak is, ahogyan elérték. Tudták, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk, és meg kell állítaniuk a norvégok lerohanásait.


    “Ezt meg is csináltuk, nagyon jól védekeztünk, és szerintem kiválóan támadtunk. Nagyszerű meccs volt” – lelkendezett az irányító.

Képtalálat a következőre: „nerea pena”
Fotó: IHF


    Kifejtette, semmiféle nyomás nem volt rajtuk, felszabadultan játszhattak – hiszen egyrészt a céljukat, az olimpiai selejtezőtornára jutást már elérték, másrészt mindenki azt gondolta, hogy kikapnak Norvégiától -, és ez a lehető legjobb játékot eredményezte.


    “Nagyon jól megterveztük a meccset, nem tudtak mit kezdeni velünk, szinte tökéletesen játszottunk” – mondta.


    Danyi Gábor, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC vezetőedzője a világbajnokság helyszínén, Kumamotóban úgy vélekedett: Nerea Penát nagyon sokszor az a filozófia lendíti át a holtponton, ahogyan az életről, vagy egy-egy szituációról vélekedik, hiszen egy esetleges negatív sorozat közepette is önmaga tud maradni.


    “Ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten nyert a spanyol válogatott, holott előzetesen mindenki norvég sikert várt” – értékelt Danyi.


    A szakvezető rávilágított, a spanyolok játékában nem volt rövidzárlat, az elejétől kezdve folyamatosan kézben tartották a meccset és nagyon jó kézilabdát játszottak. Meglátása szerint a norvég csapat ezúttal gyenge volt, játékosai ennél sokkal jobb teljesítményre képesek.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Kézilabda Világbajnokság