Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda-vb – Fegyelmi eljárás indult Kim Rasmussen ellen

Női kézilabda-vb – Fegyelmi eljárás indult Kim Rasmussen ellen


A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) fegyelmi eljárást indított Kim Rasmussen, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya ellen, amiért a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon a Románia elleni csoportmérkőzést követően élesen kritizálta a játékvezetőket és a delegátust.

    A magyar szövetség sajtóközleménye szerint pénteken rendkívüli elnökségi ülésen hallgatták meg a dán edző szóbeli beszámolóját a világbajnokságról. Rasmussen a közeljövőben elkészíti írásos beszámolóját, az MKSZ ezt követően szavaz a szakmai anyagról és dönt a márciusi olimpiai selejtezőre való felkészülésről.


    Az MKSZ híradása szerint a selejtezőn való szereplést és felkészülést befolyásolhatja, hogy az IHF fegyelmi eljárás alá vonta a szakvezetőt, az ezzel kapcsolatos határozatot viszont csak a későbbiekben hozza meg.


    A magyar csapat a csoportkörben legyőzte Kazahsztánt és Szenegált, viszont kikapott Spanyolországtól, Montenegrótól és Romániától, így nem jutott tovább a középdöntőbe. Az alsóházi rájátszásban az Argentína elleni sikerrel és a Franciaországtól elszenvedett vereséggel a 14. helyen zárta a tornát.


    A románok elleni, játékvezetői tévedésekkel tarkított meccs után Kim Rasmussen a többi között úgy fogalmazott: személyes támadásként élte meg a bírópáros és a delegátus tevékenységét. “Ezek az emberek nem is tudják, mennyit ártanak a csapatoknak, sőt az egész sportágnak ezzel a viselkedéssel” – nyilatkozta a 28-27-re elveszített találkozót követően, amelynek hajrájában kétperces kiállítással sújtották miatta a csapatát.


    “Hagyják, hogy a csapatok a pályán döntsék el a meccseket, ne ők akarják eldönteni” – utalt a hivatalos személyekre a kapitány. Hozzáfűzte, ha valaki rossz bíráskodást akar látni, nézze vissza ennek a meccsnek a felvételét.


    A magyar együttes a rossz szereplés ellenére kijutott a márciusi olimpiai selejtezőtornára, ahol Szerbia, Kína, valamint a majdani világbajnoki ezüstérmes lesz az ellenfele. A – várhatóan Győrben sorra kerülő – torna első két helyezettje kijut a tokiói olimpiára.
2 hozzászólás

2 Comments

  1. sebők csaba

    december 13, 2019 at 5:46 du.

    A NOB, és az IHF közlése szerint nem a VB ezüstérmese, hanem a bronzérmese lesz a magyar csapat selejtezőbeli ellenfele!

  2. Bozorádi Jánosné

    december 13, 2019 at 7:00 du.

    Teljesen egyetértek a kapitánnyl a játékvezetést illetően. A bíráskodás leginkább attól kezdett ellenünk szólni, amikor egyáltalán nem volt biztos Románia győzelme. Az utolsó 15 perc kifejezetten felháborító volt. Nyilvánvalóvá tették, hogy csak egyetlen csapat nyerhet: Románia. Nagyon sajnálom, hogy a NKSZ. büntetni kívánja a véleménye miatt. Remélem, itthon nem ütnek még rajta tovább!

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda