Kézilabda

Női kézilabda NBI: Ma DVSC – Ferencváros – Beharangozó

Ma 18 órakor a bajnokság egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése vár a DVSC SCHAEFFLER csapatára a BL-negyeddöntős Ferencváros ellen.

Túl sok közös gyakorlásra nem volt lehetősége a debreceni lányoknak, hiszen a válogatott szünet után mindössze egy olyan edzést tarthatott Köstner Vilmos, amelyen minden játékos ott volt, így megy neki a zöld-fehérek elleni csatának a csapat.

A Fradi a DVSC-vel 2018 októberében játszott utoljára, akkor szoros első félidőt követően végül simán, 38-27-re lelépte a Fradi a Lokit – érdekesség, hogy ilyen sok gólt a szezon során egyetlen csapat sem tudott még lőni a debrecenieknek. A DVSC február 27., a Győr elleni 35-31-es elveszített rangadón lépett pályára, március 8-án pedig a Kisvárdát verték idegenben, a fővárosiaknál a túlterhelés, akkor a debrecenieknél a játékhiány lehet probléma.

https://www.facebook.com/dvsckezi/posts/2435448796513001

„Egyik csapatnak sem tökéletes ez az időpont, bár a Fradinak annyival könnyebb a dolga, hogy ellenfelünk kerete gyakorlatilag együtt volt a magyar válogatottnál, míg a mi játékosaink szanaszét voltak Európa különböző helyein – mondta Köstner Vilmos, a DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője. – A környezetváltozás néha jót tesz a játékosoknak, de azért jó lett volna egy hetet közösen készülni Európa egyik legerősebb csapat ellen. Ezzel együtt várom a mérkőzést, hiszen felmérhetjük, hogy egy BL-szintű csapattal szemben hol tartunk a játék sebességben vagy taktikailag. A Ferencváros a Bajnokok Ligája második szakaszában nagyon egységesen kézilabdázott, nem vesztett mérkőzést, két döntetlent játszott a Győr ellen, elmondhatjuk, hogy a középdöntő kör egyik legjobb formában levő csapata volt. Ami minket illett, bízom benne, hogy a Kisvárda elleni találkozó óta eltelt két hétben nem estünk ki a ritmusból. Ugyanazt a fegyelmezett játékot kell produkálnunk, mint akkor, csak jóval nagyobb sebességgel. Lotte Grigel és Madalina Zamfirescu kedd délután edzett először a többiekkel, akik közül Arany Rebeka a juniorválogatottban kapott egy medvepuszit, így fájlalja a combját, amelyben vérömleny keletkezett. A Győr elleni meccshez hasonlóan felszabadult, gyors, közönségszórakoztató játékot várok. Az ellenfél edzője, Elek Gábor jó barátom, tudom, hogy ezek a meccsek a Fradi számára is fontosak, Debrecenben nyerni még mindig rangot jelent.”

A szerdán 18 órakor kezdődő DVSC SCHAEFFLER–FTC-Rail Cargo Hungária mérkőzést Bócz László és Widemann Viktor vezeti majd. A találkozót az m4sport.hu-n követhetik élőben, míg az M4 csatorna 23.00-től felvételről adja le a meccset. Forrás: DVSC Kézilabda

Fel