Kézilabda

Női kézilabda NB I – Fölényes ferencvárosi győzelem Siófokon

A Ferencváros 38-20-ra győzött a Siófok KC otthonában a női kézilabda NB I szombati játéknapján.


  
K&H női kézilabda liga, 8. forduló
SIÓFOK KC-FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 20-38 (12-21)
Siófok, játékvezetők: Bócz, Wiedemann.
SIÓFOK: Krasznai, Mistina (kapusok), Aoustin, Bakacsi, Böhme, Hársfalvi, Horacek 3, Jezic 3, Juhász 2, Kadlicsek, Kiss 7, Lapos 2, Mazák-Németh, Such 1, Tót, Tóth 2 (1). Edző: Zovko Zdravko.
FTC: Bíró, Janurik (kapusok), Ballai, Behnke 1, Bölk 6, Kisfaludy 2, Klujber 8, Kovács 4, Kovacsics 6, Malestein 1, Márton 7, Stolle 2, Szucsánszki 1, Tóth. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 0, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/0.

    A hazaiak közül Andrea Kobetic, Gnonsiane Niombla és Szikora Melinda sérülés, Tomori Zsuzsanna koronavírusos megbetegedés miatt hiányzott, Csapó Kincső pedig azért nem léphetett pályára, mert a nyolcadik fordulóban – amikor a találkozót eredetileg le kellett volna játszani – még a Szombathelyi KKA kölcsönjátékosa volt. A Siófok kapuját így Mistina Fanni őrizte, a cseréje pedig a serdülőcsapatából érkezett Krasznai Júlia volt.


    Az FTC keretéből Csiszár-Szekeres Klára, Schatzl Nadine, Pásztor Noémi és Háfra Noémi hiányzott.


    A Siófok az első 10 percben még jól tartotta magát, 5-5-nél azonban a Ferencváros rendezte a sorait védekezésben, támadásban pedig hatékonyabbá vált az addiginál. A félidőben így kilencgólos előnyben volt a fővárosi zöld-fehér együttes, amely tízgólosnál is nagyobb különbséggel vezethetett volna, ha kapuscsere után Krasznai Júlia nem hárít bravúrral négy lövést, közte kettő ziccert is.


    A szünet után nem változott jelentősen a játék képe, a hazaiak nem tudták tartani a lépést a vendégekkel, akik negyedórával a lefújás előtt már húszgólos előnyben voltak. A hajrában már csak a különbség volt a kérdés, a Ferencváros sikere nem forgott veszélyben, Krasznai viszont ebben a játékrészben is bemutatott néhány bravúrt.


    A legeredményesebb játékos hazai oldalon Kiss Nikoletta volt 7 góllal, míg az FTC-nél Klujber Katrin talált be a rivális kapujába a legtöbbször, szám szerint nyolcszor.


    Az egy vereséggel és 12 győzelemmel álló Ferencváros a tabella második helyén áll a százszázalékos Győri Audi ETO KC mögött, a Siófok jelenleg harmadik.

    Korábban:

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE-BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE 24-24 (12-12)
Békéscsaba, játékvezetők: Felhő, Öcsi.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 6, Andróczki 4, Bencsik, Bucsi, Giricz 1, Iván 1, Kukely, Mitrovic 4, Petika, Radojevic 5 (1), Szabó, Szabó 1, Török 2. Edző: Fábián Csaba.
BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE: Gercsó, Magera (kapusok), Bánhidi, Faragó 1, Farkas, Juhász, Kajdon, Kocsis, Koronczai 7 (4), Kukucska 3, Mérai 2, Mlinkó 2, Monori 6, Szabó, Takó 2, Woth 1. Edző: Kiss Szilárd.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Fel