Kézilabda

Női kézilabda NB I – Az FTC újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé

A Ferencváros újabb nagy lépést tett a bajnoki cím megszerzése felé, miután 29-27-re győzött Debrecenben a női kézilabda NB I szombati játéknapján.


    Eredmény:
DVSC Schaeffler – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-29 (14-16)


    Az FTC számára volt nagyobb a meccs tétje, ugyanis május 5-én nagy meglepetésre 31-22-re legyőzte a címvédő Győrt az NB I rangadóján, ezzel lépéselőnybe került a bajnoki címért zajló csatában, pontegyenlőség esetén ugyanis az egymás elleni eredmények döntenek, ami a Ferencvárosnak kedvez, mert február elején “csak” 33-27-re kapott ki Győrben.


    A debreceniek szerezték az első gólt, de a folytatásban pontosabban kézilabdáztak és némileg motiváltabbnak tűntek a fővárosiak, akik a német Emily Bölk vezérletével 9-4-re elléptek. Kudor Kitti vezetőedző időkérését követően felvette a játék ritmusát a DVSC, türelmesebben, taktikusabban játszott, hatékonyabban védekezett, és a szünetben már csak kétgólos hátrányban volt.


    A fordulás után sem változott a kiváló lelátói hangulat és a játék képe: mindkét együttes remekül teljesített, a Debrecen a meccs kétharmadánál egyenlített, de Szucsánszki Zita irányításával a vendégek nem hagyták, hogy ellenfelük átvegye a vezetést. A 45. perc után látszott, hogy a Bajnokok Ligájában edződött Ferencváros jobban fogja bírni az iramot és a nagy tét miatti nyomást, Szucsánszki pályafutása legszebb napjait idézte, szinte minden lövést elvállalt, és nem hibázott. A DVSC tíz perc alatt csupán egyszer talált be, és ebben az időszakban a fővárosiak egy 5-1-es sorozattal eldöntötték a meccset, és nagy valószínűséggel a bajnoki címet is, hiszen a hátralévő két fordulóban az Alba Fehérvár és az MTK lesz az ellenfelük.


    A mezőny legjobbja Szucsánszki volt, aki 11 lövésből tíz gólt szerzett, hazai oldalon Kovács Anna 16 kísérletből szintén tízszer talált be.


    A Ferencváros 2011 óta sorozatban 11 alkalommal nyert bajnoki meccset a DVSC otthonában.

    korábban:
Győri Audi ETO KC-MTK Budapest 33-21 (16-15)
Hungast Szombathelyi KKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 26-24 (11-11)
Érd-Alba Fehérvár KC 25-29 (11-12)


    később:
Siófok KC-Motherson Mosonmagyaróvári KC 18.00

Fel