Kézilabda

Női kézilabda NB I – Az FTC meglepetésre nem bírt az MTK-val

A Ferencváros 36-36-os döntetlent játszott az MTK vendégeként a női kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

    Kiválóan kezdtek az esélyesebb zöld-fehérek, a tizedik percben már 11-4-re vezettek, ezután azonban az MTK egy 9-2-es sorozattal egyenlített. A hazaiak a hajrában átvették a vezetést, de a szünetben egy góllal ismét az FTC állt jobban.


    A második félidő szorosan, izgalmasan alakult. Az MTK végig a gyors ellentámadásokat, felállt védőfallal szemben pedig a távoli átlövéseket alkalmazta. Ezeknek köszönhetően az utolsó percben a győzelemért támadhattak, és bár nem jártak sikerrel az enerváltan védekező FTC-vel szemben, a játékosok győztesként ünnepelték magukat.


    A mezőny legjobbja Győri Barbara, az MTK kapusa volt, aki 14 védéssel segítette csapatát. Csapattársai közül Fekete Bozsana nyolc, Szöllősi-Zácsik Szandra hét gólt dobott. A Ferencváros legeredményesebb játékosa Lukács Viktória volt nyolc góllal, Kovacsics Anikó pedig hétszer talált be.

Eredmény:
MTK Budapest – FTC-Rail Cargo Hungaria 36-36 (20-21)

Budapest, játékvezetők: Hantos, Rózsahegyi.
MTK: Győri, Suba (kapusok), Dakos 3, Dávid-Azari 4, Fekete 8, Ferenczi, Gerháth 3, Horváth, Juhász, Malovic, Mihálffy 6, Sallai, Szabados 2, Szöllősi-Zácsik 7 (2), Tóth 3 (1). Edző: Golovin Vlagyimir.
FERENCVÁROS: Bíró, Szemerey (kapusok), Christensen, Csiszár-Szekeres, Háfra, Háfra 6, Hornyák, Klivinyi, Klujber 3, Kovacsics 7, Lukács 8, Márton 6, Pásztor 2, Schatzl 3, Snelder 1, Szucsánszki. Edző: Elek Gábor.
Kiállítások: 6, ill. 6.
Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

Fel