Kézilabda

Női kézilabda NB I – A Győr simán nyert Debrecenben

A Győri Audi ETO KC 32-20-ra nyert Debrecenben a női kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

    A hazaiak csupán a 12. percig tudták szorossá tenni az állást, azt követően a pontosabban támadó és hatékonyabban védekező vendégek fokozatosan elléptek, és csakhamar már öt góllal vezettek. Május közepén a Magyar kupa döntőjében a DVSC a meccs háromnegyedéig megszorongatta a címvédőt, ezúttal viszont Kudor Kitti vezetőedző már a szünet előtt kihasználta második időkérési lehetőségét, mert félszegnek látta csapata játékát.


    A második félidő elején már tíz góllal vezetett az ETO, ám ezt követően tíz percig nem talált be, és a Debrecen felzárkózott 20-15-re. Ambros Martín győri vezetőedző időkérése után ismét nőtt csapata előnye, az 53. percben 12 góllal jobban álltak a vendégek, és ez a különbség megmaradt a végéig.


    A győrieknél Laura Glauser 39 lövésből 19-et kivédett, Anne Mette Hansen pedig mind a kilenc kísérletét gólra váltotta.


    A szezon utolsó meccsére pénteken kerül sor, amikor a Győr a Mosonmagyaróvárt fogadja, az lesz egyben Görbicz Anita pályafutásának utolsó találkozója.


K&H női kézilabda liga, 9. forduló:
DVSC SCHAEFFLER-GYŐRI AUDI ETO KC 20-32 (10-18)
Debrecen, játékvezetők: Hargitai, Markó.
DVSC: Csapó, Giegerich (kapusok), Arany, Bánfai 1, Bordás 2, Csernyánszki, Despotovic 1, Hornyák 1, Karsten 1, Kovács A. 5 (2), Petrus 1, Poczetnyik 1, Tóvizi 2, Vámos 2, Vámosi 1 (1), Vantara-Kelemen 2. Edző: Kudor Kitti.
GYŐR: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Amorim 1, Dale 4, Edwige, Faluvégi 2, Fodor 2, Görbicz 2 (1), Hansen 9, Kristiansen 3 (2), Kürthi 2 (1), Lukács 1, Nze-Minko 1, Oftedal 5. Edző: Ambrosio Martin.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4.

Fel