Kézilabda

Női kézilabda MK – Győri címvédés a veszprémi döntőben

A Győri Audi ETO KC megvédte címét a női kézilabda Magyar Kupában, mivel 29-23-ra legyőzte a Debrecen csapatát a fináléban a veszprémi négyes döntő második, vasárnapi játéknapján.

    Az ETO a 19. Magyar Kupa-döntőjét játszotta, és 15. alkalommal győzött, ezzel megerősítette helyét az örökrangsor élén. A DVSC-nek ez volt a 13. fináléja a kupasorozatban, mérlege öt győzelem és immár nyolc vereség. A két csapat 2009 és 2011 után harmadszor találkozott egymással a fináléban, és harmadszor is a győriek nyertek.

   
TIPPMIX Török Bódog Női Magyar Kupa négyes döntő, döntő
DVSC SCHAEFFLER-GYŐRI AUDI ETO KC 23-29 (13-15)

Veszprém, játékvezetők: Medve, Südi.
DEBRECEN: Csapó, Giegerich (kapusok), Arany, Bánfai, Bordás, Csernyánszki, Despotovic 2, Hornyák 1, Karsten, Kovács 12 (4), Petrus, Poczetnyik, Tóvizi 5, Vámos 3, Vámosi, Vantara-Kelemen. Edző: Kudor Kitti.
GYŐR: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Amorim 2, Dale 2, Edwige 1, Faluvégi, Fodor 4, Görbicz 5 (4), Hansen 2, Kristiansen 3, Kürthi, Lukács, Nze-Minko 4, Oftedal 6. Edző: Ambrosio Martin Cedres.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/4.

    Bátor, lendületes játékkal kezdett a Debrecen, amely Kovács Anna vezérletével tíz perc után 7-5-re vezetett. Ambros Martín időt kért, majd cserékkel frissítette csapatát, mert játékosai több apró hibával, például labdaeladásokkal megnehezítették a saját dolgukat. A címvédő a francia Laura Glauser védéseire alapozva egy 5-1-es sorozattal ismét előnybe került, ezzel lendületbe jött, és 15-13-ra vezetett a szünetben.


    Bár a nagyszerűen küzdő DVSC a második félidőben többször felzárkózott egy gólra, ellenfele rendre ellépett hárommal. A Debrecen több mint hét percig nem talált be, ebben az időszakban a kiválóan védekező ETO egy 4-0-s sorozattal eldöntötte a meccset. A hajrában sem változott a játék képe, így a győriek magabiztosan védték meg címüket.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a debreceni Kovács Anna volt, aki 17 lövésből 12 gólt lőtt, a győriek közül Stine Oftedal hat, Görbicz Anita öt, Fodor Csenge és Estelle Nze-Minko négy-négy góllal járult hozzá a sikerhez.


    Ambros Martín a Győr vezetőedzőjeként négy Bajnokok Ligája-győzelem és öt bajnoki cím mellett a hatodik Magyar Kupa-sikerét ünnepelhette.
    A lefújás után a spanyol szakember úgy fogalmazott: mindenki arra számított, hogy szombaton a Ferencváros elleni elődöntőjük volt az előrehozott finálé, de a Debrecen elleni meccs egy vérbeli kupadöntő volt. Kiemelte, hogy az ellenfelük végig nagyszerűen küzdött.


    “Sok nehézséggel küzdöttünk, ki kellett javítanunk bizonyos hibákat, és az esélyesség miatti nyomással is meg kellett birkóznunk. Két nap alatt két döntőt, vagyis két szoros és nagyon komoly meccset játszottunk, ez nagyszerű felkészülés volt a Bajnokok Ligája négyes döntőjére” – nyilatkozta.


    A győri kispadra hétfőn visszatért Martín hangsúlyozta, hogy próbált segíteni, de ehhez a sikerhez nem sokat tett hozzá, az igazi érdem a játékosoké.


    A DVSC-t irányító Kudor Kitti közölte, nagyon büszke a csapatára, végre valóban megnehezítették az ETO dolgát, mindent megtettek a győzelemért, és sokáig, ötven percig komoly ellenállást tudtak tanúsítani. Hozzátette, az igazi céljuk a döntőbe kerülés volt, vasárnap pedig bátran és felszabadultan akartak játszani.


    “A Győr teljesen megérdemelten nyert, de a mieink közül is mindenki odatette magát, hellyel-közzel még Oftedalt is sikerült semlegesíteni. A mérkőzés méltó volt a Magyar Kupa döntőjéhez” – vélekedett.

    korábban:
a 3. helyért: FTC-Rail Cargo Hungaria – Kisvárda Master Good SE 28-21 (14-12)

    szombaton játszották:
    elődöntők:
Győr-Ferencváros 29-25 (16-13)
Debrecen-Kisvárda 28-22 (14-7)

Fotó: MKSZ

Fel