Kézilabda

Női kézilabda MK – Az Érd nyerte a bronzérmet

Az Érd 31-23-ra legyőzte a Dunaújvárost a női kézilabda Magyar Kupa vasárnapi bronzmérkőzésén, a debreceni Főnix Csarnokban zajló négyes döntő második játéknapján.

Jobban kezdtek az érdiek, de a folytatásban hat percig nem találtak a hálóba, ezt a Dunaújváros egy 3-0-s sorozattal kihasználta, és fordított. A 26. percben a DKKA elveszítette Cifra Anitát, aki harmadik kétperces kiállítása miatt piros lapot kapott, s a szünetben csapata egygólos hátrányban volt.

Debrecen, 2019. március 17. Az érdi csapat tagjai örülnek a nõi kézilabda Magyar Kupa harmadik helyéért játszott Dunaújvárosi Kohász KA – Érd HC mérkõzés után a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. Az Érd 31-23-ra gyõzött. MTI/Czeglédi Zsolt


    A második felvonás elején az újvárosiak hat percig nem voltak eredményesek, ezalatt ellenfelük hat gólt szerzett, és ezzel eldöntötte a meccset. A folytatásban a DKKA már nem tudott felzárkózni, mert ellenfele támadásban és védekezésben is magabiztosabb, hatékonyabb volt.
    Az Érd negyedszer jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, és negyedszer is érmet szerzett: 2016-ban és tavaly döntőt játszott, 2015-ben és idén pedig harmadik lett.MTI

Eredmény, a 3. helyért:
Érd HC-Dunaújvárosi Kohász KA 31-23 (13-12)

A legeredményesebb játékosok: Lavko 6, Krpez Slezak, Jerabkova 5-5, illetve Szalai 8, Szekerczés 7

Később:
Döntő: Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 18.00Fel