Kézilabda

Női Kézilabda Magyar Kupa: A Győri Audi ETO KC a trónon

A Győri Audi ETO KC 32–29-re nyert az FTC-Rail Cargo Hungaria ellen a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében, ezzel a címét megvédve 14. alkalommal hódította el a serleget.

Debrecen, 2019. március 17. A gyõztes gyõri csapat tagjai örülnek a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzés után a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. A Gyõr 32-29-re nyert. MTI/Czeglédi Zsolt

A győriek 18. alkalommal jutottak a fináléba, és immár 14 kupagyőzelemmel büszkélkedhetnek. A 12-szeres aranyérmes fővárosiaknak ez volt a 21. döntőjük. A két csapat hetedszer találkozott az MK-fináléban, egy ferencvárosi siker mellett az ETO hatodszor nyert.

Debrecen, 2019. március 17. A gyõri Eduarda Amorim (b) és a ferencvárosi Mészáros Rea a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2019. március 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt


    A 23. percben még kilenc góllal vezetett a Győr, a 44. percben viszont egyenlített a Ferencváros, a vezetést azonban egyszer sem tudta átvenni a meccsen. A győriek legeredményesebb játékosa a holland Cornelia Nycke Groot volt nyolc góllal, a másik oldalon a spanyol Nerea Pena hétszer volt eredményes.

https://www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial/videos/1250783898424512/

Eredmény, döntő:
Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-29 (18-11)


Gólszerzők: Groot 8, Oftedal 5, Brattset 4, Hansen, Görbicz, Amorim, Kristiansen 3-3, Knedliková 2, Pintea 1, illetve Pena 7, Háfra 5, Kovacsics, Klujber, Schatzl 4-4, Faluvégi 2, Pásztor, Mészáros, Klivinyi 1-1

    A fővárosiaktól Szemerey Zsófia, a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic, a címvédő győriektől Fodor Csenge, és az idény végén távozó norvég Nora Mörk hiányzott. A két csapat idén már negyedik alkalommal találkozott, január 2-án a bajnokságban 39-33-ra győzött az ETO, majd február 2-án és március 2-án a Bajnokok Ligája középdöntőjében egyaránt 32-32-es döntetlent játszottak egymással.
    Az FTC több mint hat perc után szerezte első gólját, mert több hibát is elkövetett támadásban, ezt kihasználva a címvédő 3-0-ra ellépett. A játék képe nem változott, ezért Elek Gábor vezetőedző 7-2-es hátránynál időt kért. A győriek kiválóan védekeztek, a világbajnok francia Amandine Leynaud remekül védett, a túloldalon viszont a hatékony védelem és a jó kapusteljesítmény is hiányzott.
    A fővárosiak egy 3-0-s sorozattal némileg kozmetikáztak az eredményen, de a hajrában is alig-alig volt kivédekezett győri támadás, így az ETO a szünetben 18-11-re vezetett.
    A második felvonást remekül kezdte az FTC – egyre jobban védekezett, hatékonyan lőtt, Bíró Blanka pedig egyre többet hárított -, így egy 6-1-es szériával 20-18-ra felzárkózott.
    A 23. percben még kilenc góllal vezetett a Győr, a 44. percben viszont Kovacsics Anikó és Nerea Pena irányításával sikerült az egyenlítés a Ferencvárosnak. Danyi Gábor időkérése után csapata megint pontosabbá vált, és egy 4-1-es sorozattal ismét előnybe került, ezt pedig megőrizte a meccs végéig. Az ETO az utolsó négy gólját hétméteresből szerezte.
    A négyes döntő legértékesebb játékosa Nycke Groot a Győr holland irányítója lett.MTI

    
 A 3. helyért:
Érd HC-Dunaújvárosi Kohász KA 31-23 (13-12)

    

Fel