Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Európa-liga – Játék nélkül búcsúzott az Alba Fehérvár

Női kézilabda Európa-liga – Játék nélkül búcsúzott az Alba Fehérvár


Az Alba Fehérvár KC játék nélkül búcsúzott a női kézilabda Európa-ligától, mert nem utazik el a norvég Storhamar HE otthonába, ahol ezen a hétvégén a selejtező harmadik fordulójának mindkét mérkőzését játszotta volna.

    A norvég klub honlapjának csütörtöki beszámolója emlékeztet a két együttes korábbi megállapodására, amely szerint a párharc mindkét meccsét egy helyszínen, Hamarban rendezik. Először a múlt hétvégét jelölték ki, aztán a székesfehérváriak kérésére egy héttel későbbre módosult az időpont, ám a magyar klub végül lemondta az utazást.


    Az Alba Fehérvár honlapja szerint a legújabb szabályozás értelmében a Norvégiába érkezést követően kötelező PCR-tesztelésen esne át a csapat, amelynek tagjai az eredmények laboratóriumi kiértékeléséig minimum 24 órás karanténba kerülnének. Amennyiben találnak pozitív esetet, akkor a mérkőzések elmaradnak, a küldöttség egészséges tagjai hazautazhatnak, de a fertőzöttek tíz napra helyi karanténba kerülnek.


    “A bevezetett norvég hatósági előírások betartása és a mérkőzések lebonyolítása miatt szükséges csütörtöki indulásig olyan kevés idő állt rendelkezésre, amely lehetetlenné tette az utazás előkészületeit, és különösképpen a norvég beutazási protokollnak, valamint az európai szövetség utazás előtti tesztelésre vonatkozó előírásának való megfelelést, így a csapat nem tudott elutazni. Úgy döntöttünk, hogy a játékosok védelme érdekében lemondjuk a hétvégi mérkőzéseket” – áll indoklásként a közleményben.


    Újabb változtatásra nincs lehetőség, ezért a Storhamar a csoportkörbe került, az Alba FKC pedig játék nélkül búcsúzott a nemzetközi szerepléstől, ugyanis a selejtező második fordulójában a svájci LC Brühl nem tudott kiállni a fehérváriak ellen.


    Az Európa-liga selejtezőjében jelen állás szerint két magyar csapat lesz érdekelt, a Debrecen és a Vác. Mindkét együttes szombaton játszik, előbbi magyar idő szerint 11 órától a török Kastamonu Belediyesi GSK, utóbbi pedig 20 órától a cseh DHK Baník Most otthonában. A csoportkörbe jutás mindkét esetben ezen az egy-egy meccsen dől el.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda