Kézilabda

Női kézilabda Európa-liga – Hazai vereséggel kezdte a csoportkört a Vác

A Váci NKSE házigazdaként 34-33-ra kikapott a francia Paris 92 csapatától a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap.


    Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Váci NKSE-Paris 92 (francia) 33-34 (15-16)

    A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező hazaiak közül Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott a párizsiak elleni találkozón.


    Az első húsz percben szinte végig felváltva szerezték góljaikat a csapatok. Nagy volt a küzdelem, majd amikor két elrontott váci támadást gyors góllal használtak ki a vendégek, Szilágyi Zoltán időt kért. Az egyre jobban védekező francia együttes egy 5-1-es sorozattal 14-11-re ellépett, ám a magyaroknak a szünetig sikerült egy gólra csökkenteniük a hátrányukat.


    A második félidőben tíz perc elteltével Szilágyi ismét időt kért, mert csapata ugyan tartotta magát, de továbbra is több apró hibát követett el támadásban, így nem tudott egyenlíteni. A türelmesen, hosszan támadó párizsiak hat perccel a vége előtt ismét elléptek három találattal, erre a váci edző úgy reagált, hogy támadásban a kapus helyett mezőnyjátékost küldött a pályára, ám a minimális különbségű vereséget így sem kerülhette el csapata.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a párizsiak dán légiósa, Nadia Offendal volt 11 góllal, a váciak közül a válogatott beálló Helembai Fanny tízszer talált be.


    A Vác jövő szombaton az orosz Zvezda Zvenyigorod, a Siófok KC pedig jövő vasárnap a francia Fleury Loiret vendége lesz.

Fel