Kézilabda

Női kézilabda Európa-liga – Dán ellenfele lesz a Siófoknak az elődöntőben

A Siófok KC a dán Herning-Ikast HB csapatával játszik a női kézilabda Európa-liga elődöntőjében.

    A másik ágon a francia Nantes Atlantique HB és a házigazda román CS Minaur Baia Mare találkozik egymással.


    A csütörtöki, bécsi sorsoláson elhangzott, hogy az idei az első alkalom, amikor négyes döntőt rendeznek a második számú európai kupasorozat végjátékában. A tornára május 8-9-én Nagybányán kerül sor.


    A Siófok és a Herning-Ikast eddig kétszer találkozott egymással: az EHF Kupa csoportkörében, 2019 januárjában a magyar együttes hazai pályán négy, februárban idegenben 12 góllal győzött, majd az idény végén megnyerte a második számú kupát, amelyben azóta is címvédőnek számít.


    A klub honlapján Zdravko Zovko, a Siófok KC vezetőedzője úgy nyilatkozott, a helyszín ideális számukra, hiszen autóbusszal is elérhető. A dán csapat kapcsán úgy fogalmazott, az elődöntőben már nincsen könnyű ellenfél, a Herning-Ikast pedig egy nagyon erős és jó formában lévő együttes.


    “A Lada Toljatti nem jelentett gondot számukra, mondhatni könnyedén léptek túl a negyeddöntőn, a négyes döntő azonban egy speciális hétvége. Huszonnégy óra leforgása alatt kell két, nagyon kemény párharcot lejátszani. A pillanatnyi forma fog dönteni” – magyarázta.


    Zovko hozzátette, egy hónap áll rendelkezésükre, hogy fizikálisan, mentálisan és taktikailag is a lehető legjobban felkészüljenek.

Fel