Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Európa-liga – A Siófok fölényesen nyert Franciaországban

Női kézilabda Európa-liga – A Siófok fölényesen nyert Franciaországban


A Siófok KC 35-24-re nyert a francia Fleury Loiret otthonában vasárnap a női kézilabda Európa-liga csoportkörének második fordulójában.


  

Női EKL, D-csoport, 2. forduló
FLEURY LOIRET HANDBALL-SIÓFOK KC 24-35 (10-20)
Orleans, játékvezetők: Freitas, Carvalho (portugálok).
FLEURY: Dias Moreschi, Toubissa (kapusok), Arnaud, Begon, Ondono 1, Wajoka 1, Técher, Peillon, Rizo Gomez 1, Salmon, Dapina, Chambonnier, Lacrabere 14, Kébé, Uscinowicz 2, Guialo 5. Edző: Cristophe Cassan.
SIÓFOK: Szikora, Csapó (kapusok), Böhme 7, Hársfalvi 2, Juhász, Horacek 5, Aoustin 1, Jezic 6, Mazak-Németh, Such 5, Kiss 1, Niombla 3, Tomori 1, Lapos 2, Tóth 2. Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/3, ill. 4 /6.

A forduló további eredménye:
Kubany Krasznodar (orosz)-H.C. Dunarea Braila (román) 25-25 (13-15)

A csoport állása:

1. Braila 3 p (+2, 2 mérk) 

2.Siófok 3 p (+11, 2 mérk.)

3. Kubany 2 p (0, 2 mérk.),

4. Fleury 0 p (-13, 2 mérk.).    A vendégek keretéből a horvát Andrea Kobetic hiányzott sérülés miatt.
    A franciák csupán 12 percig tudták tartani magukat, utána a sokkal hatékonyabban támadó Siófok a dán Simone Böhme vezérletével egy ötös gólsorozattal ellépett, és a szünetben már tíz találattal vezetett, tehát voltaképpen eldőlt a mérkőzés.


    A második félidőnek már edzőmeccs jellege volt, a vendégeknél sok lehetőséget kaptak a cseresor tagjai is, akik végül egy góllal növelni tudták a különbséget.


    A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak világ- és Európa-bajnok jobbátlövője, Alexandra Lacrabere volt, aki 19 lövésből 14 gólt dobott. A magyar csapatban Simone Böhme mind a hét kísérletét gólra váltotta.  


    Az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Siófok szombaton a román Dunarea Braila vendége lesz, az egy győzelemmel és egy vereséggel rendelkező Váci NKSE pedig ugyanazon a napon a dán Herning-Ikast csapatát fogadja az Európa-liga csoportkörében.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda