Kézilabda

Női kézilabda EHF Kupa – Az Érd ismét felülmúlta a lengyel bajnokot

Az Érd 29-23-ra nyert a lengyel bajnok MKS Lublin otthonában vasárnap a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének negyedik fordulójában.Női EHF-kupa, C-csoport, 4. forduló:
MKS LUBLIN(lengyel)-ÉRD 23-29 (12-14)
Lublin, játékvezetők: Capoccia, Jucker (svájciak)
LUBLIN: Besen, Gawlik (kapusok), Gadzina, Kochaniak 7 (2), Krolikowska 1, Matuszczyk 2 (1), Nocun 1, Nosek 2, Olek, Szarawaga 5 (1), Wieckowska 5. Edző: Robert Lis.
ÉRD: Foggea, Janurik 1 (kapusok), Bízik 1, Gávai, Jerabkova 5, Király 1, Kisfaludy 2, Kiss N. 4, Kovacevic, Landi, Lavko, Nascimento 8 (1), Schatzl Nat. 1, Szabó L. 2, Termány, Tóth G. 4. Edző: Szabó Edina.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1

A C-csoport állása:

1. Odense (dán) 6 pont, 

2. Érd 5,

3. Bistrita (román) 4,

4. Lublin (lengyel) 1


    Múlt szombaton az Érd házigazdaként 29-24-re nyert lengyel riválisával szemben. A Lublin akkor és ezúttal is csupán 11 játékost nevezett.
    Egészen a 16. percig felváltva születtek a gólok, majd az első félidőt Kiss Nikolett vezérletével egy 4-0-s szériával zárták az érdiek, így a szünetben 14-12-re vezettek.
    A második felvonásban nem sokáig tudta tartani magát a házigazda, a magyar együttes ugyanis egy ötös gólsorozattal tovább növelte előnyét, és ismét magabiztosan nyert.
    A mezőny legeredményesebb játékosa az Érd brazil jobbszélsője, Alexandra do Nascimento volt nyolc góllal.
    A két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel álló érdiek jövő szombaton a dán Odense otthonában folytatják szereplésüket az EHF Kupa csoportkörében.

Fel