Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda EHF Kupa – A németek átrobogtak a Lokomotívon

Női kézilabda EHF Kupa – A németek átrobogtak a Lokomotívon


A Debrecen házigazdaként 26-19-re kikapott a német Thüringer HC csapatától a női kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.


Eredmény, női EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, A csoport:

DVSC SCHAEFFLER-THÜRINGER HC (német) 19-26 (7-12)Debrecen, játékvezetők: Braseth, Sundet (norvégok)
DEBRECEN: Oguntoye, Szabó D. Triffa (kapusok), Arany 1, Bordás, Borgyos 3, Bulath 4, Karnik, Karsten 2, Kovács A. 2, Petrus, Poczetnyik 1, Tóvizi, Vámosi 3, Vantara-Kelemen 3, Varsányi. Edző: Köstner Vilmos.
THÜRINGER: Giegerich, Krause (kapusok), Bölk 3, Ferreria Lopes 1, Grossmann, Jakubisova 3, Mazzucco, Rodriguez 3, Sazdovska 1, Scheffknecht 8, Schmelzer 6, Stolle 1. Edző: Herbert Müller.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 5/3.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt    A német csapat mindössze 12 játékossal érkezett Debrecenbe, de játékán nem látszott, hogy bárki is hiányozna a soraiból. A DVSC a 12. percig jól védekezett és 4-3-ra vezetett, utána azonban a vendégek egy 9-2-es sorozattal elhúztak, és a szünetben öt góllal jobban álltak.


    A Bajnokok Ligájában edződött Thüringer összeszokott csapat benyomását keltette, hatékonyabban védekezett és pontosabban támadott a sokat hibázó házigazdánál. A fásultnak tűnő debreceniek a labdaeladásokkal a saját dolgukat nehezítették meg, a cserék sem segítettek, ráadásul az irányító Vámos Petra és a montenegrói átlövő, Jelena Despotovic hiányzott a keretből.


    Az első félidőben technikai probléma miatt néhány percig állt a játék, ugyanis a csarnokban egyre sötétebb lett, de mivel a meghibásodás elsősorban a lelátók fölötti világítótesteket érintette, rövid megbeszélés után folytatódhatott a meccs.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


    Sokáig a második felvonásban sem változott a játék képe, a németek jelentős előnyük tudatában türelmesen, taktikusan kézilabdáztak, és tovább növelték a különbséget, a meccs háromnegyedénél már 21-12-re vezettek. A folytatásban némileg sikerült csökkentenie a hátrányát a házigazdának, de a váratlanul súlyos vereséget nem kerülhette el.


    A Debrecen legeredményesebb játékosa Bulath Anita volt négy góllal. A túloldalon Beate Scheffknecht nyolcszor volt eredményes.


    A két győzelemmel és egy vereséggel álló DVSC jövő vasárnap a Thüringer HC otthonában folytatja szereplését a csoportkörben.

 A csoport állása:

1. Thüringer HC 6 pont,

2. Debrecen 4,

3. Kastamonu Belediyesi GSK (török) 2,

4. DHK Baník Most (cseh) 0
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda