Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb – Vereséggel jutott tovább a magyar válogatott

Női kézilabda Eb – Vereséggel jutott tovább a magyar válogatott


A magyar női kézilabda-válogatott 28-24-re kikapott a világbajnok Hollandiától a dániai Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában, kedden, így a koldingi C csoport második helyén végzett, és nem visz magával pontot a középdöntőbe.

    A magyarok a C csoportban pénteken 24-22-re kikaptak a horvátoktól, vasárnap 38-26-ra legyőzték a szerbeket, a középdöntőben pedig Norvégiával, Romániával és Németországgal találkoznak.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Hollandia-Magyarország 28-24 (13-15)

Kolding, v.: Ch. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)
    lövések/gólok: 48/28, illetve 47/24
    gólok hétméteresből: 3/2, illetve 2/1
    kiállítások: 4, illetve 2 perc

    Magyarország:
    
Bíró – Lukács 3, Klujber 2, Kovacsics 4, Tóvizi 2, Szöllősi-Zácsik 4, Schatzl 1, cserék: Tomori, Háfra 4, Lakatos, Helembai 2, Márton 2, Csiszár-Szekeres, Kácsor, Faluvégi, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

    A hollandok világbajnok csapatából hiányzott Estavana Polman, az egy évvel ezelőtt Japánban rendezett torna legértékesebb játékosának választott irányító súlyos térdsérülés után gyógyul.


    A hollandoknak mindenképpen le kellett győzniük a magyarokat a továbbjutáshoz, és a kora esti horvát-szerb mérkőzés eredménye (25-24) miatt a magyar együttes csak akkor eshetett volna ki, ha legalább 19 góllal veszít.


    Eleinte szorosan alakult az állás, majd egy 6-1-es sorozattal elléptek a pontosabban támadó és mozgékonyabban védekező magyarok (12-8). A folytatásban csökkenteni tudta hátrányát a világbajnok, de a szünetben így is kétgólos hátrányban volt.


    A 39. percben némileg megtört a magyarok lendülete, ellenfelüknek csak minden második góljára tudtak válaszolni, így Hollandia fordítani tudott. Az utolsó öt perc 25-23-as állásról kezdődött, ám a többet hibázó magyar válogatottnak nem volt esélye az egyenlítésre, és végül négy találattal kikapott.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Kelly Dulfer volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein kilenc kísérletből ötször talált be.


    A kapusok közül Tess Wester kilenc, Bíró Blanka nyolc lövést védett.    
    A két csapat 45. egymás elleni mérkőzésén negyven magyar győzelem mellett ötödször nyertek a hollandok.

    A csoport végeredménye:
   
1. Horvátország 6 pont, 2. Magyarország 2, 3. Hollandia 2, 4. Szerbia 2
    Pontazonosságnál a minitabella rangsorolt.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda