Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb – Többet pihenhetnek a csapatok

Női kézilabda Eb – Többet pihenhetnek a csapatok


Az eddiginél több idejük lesz a pihenésre a válogatottaknak a decemberi norvég-dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon.

    Az európai szövetség (EHF) pénteki közleménye emlékeztetett, hogy a december 3. és 20. között sorra kerülő tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek.


    A kontinensviadal az eddigi 17 helyett 18 napig tart majd, hogy a legjobb csapatoknak több pihenőidejük legyen. Azoknak a válogatottaknak, amelyeknek a csoportkör után helyszínt kell változtatniuk, az utazást követő napon biztosan nem lesz majd mérkőzésük a középdöntőben. Ugyanez az elv érvényesül a döntő hétvége előtt, ugyanis a középdöntő utolsó fordulójára december 15-én, kedden kerül sor, az elődöntőket pedig 18-án, pénteken játsszák.


    A menetrend véglegesítése előtt az EHF egyeztetett a nemzeti szövetségekkel, játékosokkal és edzőkkel is.


    A magyar válogatottat a 2. kalapból húzzák majd ki a június 18-án, Bécsben sorra kerülő sorsoláson, és már az is biztos, hogy a trondheimi C csoportban szerepel a világbajnoki címvédő Hollandia társaságában.


    A csoportmeccseket Trondheim mellett Herningben és Frederikshavnben rendezik, a középdöntőre Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda