Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb-selejtező – A magyarok 14 gólos sikerrel kezdték a sorozatot

Női kézilabda Eb-selejtező – A magyarok 14 gólos sikerrel kezdték a sorozatot


A magyar női kézilabda-válogatott 33-19-re legyőzte Litvániát a jövő decemberi Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában, szerdán Érden.

    Ez volt idén az utolsó hazai mérkőzése a magyar csapatnak, amely a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt a Koreai Köztársaságban vesz részt felkészülési tornán.

    Eredmény,
    női Eb-selejtező, 1. forduló, 2. csoport:
Magyarország-Litvánia 33-19 (16-12)

A magyar gólszerzők: Klujber 9, Márton G., Szabó L. 5-5, Schatzl 4, Lukács 3, Tóth G., Háfra 2-2, Tóvizi, Faluvégi, Tomori 1-1

    A kezdés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség a kivetítőn egy kisfilmmel emlékezett a Nemzeti Sport szakírójára, a júliusban autóbalesetben elhunyt Simon Józsefre.


    A magyarok játékából eleinte hiányzott a kellő lendület és átütőerő, majd a 18. percet követően két 4-0-s sorozattal a maguk javára fordították az állást, és ebben az időszakban már megmutatkozott a két csapat közötti tudáskülönbség.


    A szünetben kerek születésnapja alkalmából köszöntötték Kökény Beatrix olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok irányítót, Kovács László BEK-győztes mesteredzőt, korábbi férfi szövetségi kapitányt és Laurencz László KEK-győztes mesteredzőt, korábbi női szövetségi kapitányt.


    Janurik Kinga az első félidőhöz hasonlóan a másodikban is remekül védett, a junior világbajnok Klujber Katrin pedig a gólszerzésben jeleskedett, így folyamatosan növelték előnyüket a hazaiak. Először a 39. percben alakult ki tízgólos különbség, amelyet a magyarok a hajrában tovább növeltek, és remek védekezésüknek köszönhetően a második felvonásban csupán hét gólt kaptak.


    A jövő decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki.


    “Nem játszottunk túlságosan jól, sokáig nem találtuk a tempónkat. Remélem, ebben előrelépünk, mert Olaszország hasonló játékot játszik, mint a litvánok. Győztünk tizennégy góllal, de javulnunk kell” – nyilatkozta Kim Rasmussen szövetségi kapitány.
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Női kézi Eb-selejtező.: három helyen változott a magyar keret

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda