Kézilabda

Női kézilabda Eb – Golovin így látta a dánok elleni vereséget

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai fizikálisan “elfogytak” a csütörtöki mérkőzés hajrájára, ezért kaptak ki 29-27-re Dániától az Európa-bajnokság középdöntőjének első játéknapján, Ljubljanában.

    “Többségében sikerült megvalósítani a tervezett taktikát, talán a meccs tempója is kedvezett nekünk. A norvégok sokkal gyorsabban játszottak ellenünk tegnapelőtt” – nyilatkozott a lefújás után a szakvezető.


    A meccs az 54. percben vett fordulatot, amikor a magyarok a háromgólos vezetésért támadhattak, de nem jártak sikerrel, a skandinávok pedig javuló védekezésükre alapozva 5-1-es sorozattal zártak.


    “Már nagyon nem volt oxigén, a labda nélküli mozgások elmaradtak. Sok volt az egy-egyezés, és a könnyű súly, illetve a nehéz súly között legtöbbször a nehéz súly nyer, és ezúttal sajnos elfogytunk a végére” – mondta a kapitány.


    Golovin elismerte, a végjáték azért alakulhatott így, mert szinte végig a kezdőjátékosok voltak a pályán, és bár pihentetni kellene őket, most így tervezték, mert a három szabadnap alatt regenerálódnak majd.


    “Ez volt az eddigi legjobb meccsünk, de talán a legfontosabb a lelki világunk. Mindegy, ki mit beszél. Küzdünk, és majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Ha a papírformát nézzük, sokkal jobb ez a dán válogatott, mégis felvettük a harcot, de apró dolgokon múlnak a nagy dolgok” – vélekedett Golovin.


    Hozzátette, ha így játszottak volna a horvátok ellen, most biztosan másképp nézne ki a csoport tabellája.


    A csütörtöki vereség ellenére matematikai esélye még van a válogatottnak a csoport negyedik helyének megszerzésére, ami a magyar szövetség által célként meghatározott nyolc közé kerüléshez kell.


    A magyarok a csoportkörben pénteken 33-28-ra nyertek Svájc ellen, majd vasárnap Horvátországtól 21-18-ra, kedden a címvédő Norvégiától 32-22-re kaptak ki, így pont nélkül jutottak a középdöntőbe, ahol szombaton szabadnaposak lesznek, majd hétfőn 20.30-tól Svédország, szerdán 15.30-tól pedig a társházigazda Szlovénia lesz az ellenfelük.

Fotó: Ljubljana, 2022. november 10. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női kézilabda Európa-bajnokság Magyarország – Dánia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 10-én. MTI//Czeglédi Zsolt

Fel