Kézilabda

Női kézilabda Eb – Fölényes holland siker a magyar csoportban

A világbajnok Hollandia 11 góllal legyőzte Románia válogatottját a dániai női kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában, kedden.

    Az már a koldingi II. csoport délutáni mérkőzése előtt biztos volt, hogy a hollandok nem juthatnak az elődöntőbe – ez legutóbb 2014-ben történt meg velük világversenyen -, a románok pedig nem kerülhetnek el a csoport utolsó helyéről. A tét nélküliség rányomta bélyegét a meccs színvonalára, ráadásul a románok nem is a legerősebb összeállításukban játszottak.


    Az első félidőben négy gólnál nagyobb különbség nem alakult ki a csapatok között, a meccs hajrájában viszont már tízzel vezettek a hollandok, akik végül 35-24-re nyertek. Újabb vereségük miatt a románok történetük legrosszabb Európa-bajnoki szereplésüket produkálták, ugyanis a 12. helyen zárnak.


    A Ferencváros holland jobbszélsője, Angela Malestein két gólt dobott.
    A herningi I. csoportban a világbajnoki ezüstérmes spanyolok nagyszerűen kezdtek Montenegró ellen, és a 16. percben már 11-3-ra vezettek. Ekkor ellenfelük elkezdte a felzárkózást, és a 48. percben már náluk volt az előny. A szoros, izgalmas hajrában mindkét csapat vezetett, a vége pedig 26-26-os döntetlen lett. Azt már a kezdés előtt tudni lehetett, hogy egyik csapat sem játszhat helyosztót a tornán.


    A Debrecen montenegrói játékosa, Jelena Despotovic négyszer volt eredményes.

    Eredmények, középdöntő, 3. (utolsó) forduló:
    I. csoport (Herning):
Spanyolország-Montenegró 26-26 (17-11)
    később:
Franciaország-Svédország 18.15
Dánia-Oroszország 20.30

    II. csoport (Kolding):
Hollandia-Románia 35-24 (16-12)
    később:
Horvátország-Németország 18.15
MAGYARORSZÁG-Norvégia 20.30

Fel