Kézilabda

Női kézilabda Eb – Fölényes dán siker a horvátokkal szemben

Dánia 26-17-re legyőzte Horvátországot a női kézilabda Európa-bajnokság ljubljanai magyar érdekeltségű középdöntő-csoportjának második játéknapján, szombaton.

    Az előző kontinenstorna, illetve a legutóbbi világbajnokság bronzérmese találkozott egymással az Arena Stozicében. A meccs első harmadában a horvátok mindössze háromszor találtak be, akcióból csupán egyszer, ezt kihasználva a remekül védekező dánok 9-3-ra elhúztak. Egy 3-0-s sorozattal némileg felzárkózott Horvátország, ám a szünetben már 14-8-as hátrányban volt.


    A második félidőben kilenc percig nem született újabb dán gól, az ellenfél ezúttal két találatra zárkózott, a folytatásban viszont a skandinávok egy 10-2-es sorozattal eldöntötték a meccset.
    A horvátoknál Katarina Pavlovic hat, a dánoknál Kristina Jörgensen öt gólt lőtt. A kapusok közül Althea Reinhardt, illetve a székesfehérvári Tea Pijevic is 11 védéssel zárt.

    Eredmény, középdöntő, I. csoport, 2. játéknap: Dánia-Horvátország 26-17 (14-8)
    később: Norvégia-Svédország 20.30
    A magyar és a svájci válogatott szabadnapos.

Fotó: Ljubljana, 2022. november 12. A horvát Dora Krsnik (b) és a dán Anne Mette Hansen a női kézilabda Európa-bajnokság Horvátország – Dánia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 12-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Fel