Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb: Danyi Gábor így látja a csoportbeosztást

Női kézilabda Eb: Danyi Gábor így látja a csoportbeosztást


A magyar válogatottat a 2. kalapból húzták ki, és az már az előzetes besorolás óta ismert volt, hogy a trondheimi C csoportban szerepel majd a világbajnoki címvédő Hollandia társaságában.

A hollandokkal szemben negyven győzelem és négy vereség az eddigi magyar mérleg, ám a két együttes legutóbbi találkozóját az ellenfél nyerte a 2018-as franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában.

Ugyanazon a tornán, két nappal később a magyar együttes hat góllal legyőzte a horvátokat, így az egymás elleni mérleg magyar szempontból egy döntetlen, kilenc vereség és 17 győzelem.


    “Kerülhettünk volna erősebb csoportba is, de mindenkit óvnék attól, hogy örömtüzeket gyújtsunk, egy Európa-bajnokságon nyilvánvalóan nincsenek gyenge ellenfelek és gyenge csoportok” – idézi a magyar szövetség honlapja Danyi Gábor szövetségi kapitányt, aki Elek Gáborral együtt irányítja a csapatot.


    Az edző hozzátette, nyilván pikáns lesz a szerbek elleni találkozó, hiszen bő három hónappal később sorsdöntő meccset játszik majd a két csapat az olimpiai kijutásért, “de senki ne gondolja, hogy bármit tartalékolnánk majd ellenük a trondheimi csoportkörben”.


    Danyi hangsúlyozta, szeretnének továbbjutni a csoportkörből, hogy a középdöntőben újabb három jó meccset játszhassanak.


    “Elek Gáborral együtt ígérhetem, hogy tisztességesen fel fogunk készülni az Európa-bajnokságra” – nyilatkozta.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda