Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb – Csatlakoztak a kerethez a Ferencváros játékosai

Női kézilabda Eb – Csatlakoztak a kerethez a Ferencváros játékosai


Két negatív koronavírusteszt után csatlakozhattak a Ferencváros játékosai a jövő csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott keretéhez.

    A zöld-fehérek szombaton 32-26-ra győztek a Krim Mercator Ljubljana vendégeként, a szlovén bajnok pedig a találkozó után jelezte: egy pályára lépő játékosánál a vizsgálat pozitív eredményt hozott. Így – a klub honlapjának beszámolja szerint – a Ferencváros azon játékosai, akik még nem estek át a fertőzésen, karanténba kerültek, míg a többi válogatott kerettag hétfőn csatlakozott a nemzeti csapathoz.


     Szerdán az érintettek túlestek a második tesztkörön is, és mivel mindannyiuknál negatív eredményt hozott mindkét vizsgálat, így ők is bevonulhattak az edzőtáborba.


    Az Eb-n a magyar válogatott Kolding városában játssza csoportmérkőzéseit. A decemberi tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést játszanak. A csoportkörben a magyar válogatott 4-én Horvátországgal, 6-án Szerbiával, 8-án pedig a világbajnok Hollandiával találkozik. A csoportkörben Kolding és Herning is két-két, a középdöntőben pedig egy-egy csoportnak ad otthont, a döntő hétvégét pedig Herningben rendezik.


    A magyar válogatott az Eb előtt, szombaton és vasárnap Svédországban játszik felkészülési összecsapást a házigazdával.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda