Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb – Csak két városban lesznek mérkőzések

Női kézilabda Eb – Csak két városban lesznek mérkőzések


Csak két városban, a norvégiai Trondheimben és a dániai Herningben rendezik a decemberi női kézilabda Európa-bajnokság mérkőzéseit.

    Erik Langerud, a Norvég Kézilabda Szövetség főtitkára a szervezet honlapján felidézte, eredetileg az volt a terv, hogy Trondheimben csak csoportmérkőzésre kerül sor, a középdöntőnek Stavanger, a döntő hétvégének pedig Oslo ad otthont. A koronavírus-járvány azonban a szervezőket is változtatásokra kényszerítette.


    “Most úgy tervezzük, hogy minden meccsen legfeljebb kétszáz néző lehet. Ennek az egyik következménye, hogy az összes norvégiai mérkőzést ugyanabban a városban rendezzük, hiszen így az utazási és a logisztikai költségek minimalizálhatóak, ahogyan a fertőzésveszély is” – nyilatkozta.


    A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán 16 csapat szerepel – köztük a magyar válogatott – és 47 mérkőzést játszanak.


    Kare Geir Lio, a szövetség elnöke felidézte, hogy az elmúlt hetekben, hónapokban sokféle alternatíva szóba került a kontinensbajnokság lebonyolítása kapcsán. Kulcsfontosságú pillanat volt, amikor pénzügyi garanciát kaptak a Kulturális Minisztériumtól, hiszen e nélkül egyáltalán nem tudtak volna részt venni a rendezésben.


    Elárulta, hogy az oslói és a stavangeri szervezők is nagyon szerettek volna kizárólagos házigazdák lenni, Trondheim mellett az döntött, hogy ott van a legmodernebb sportcsarnok.


    A társrendezők döntése értelmében Herningben lesznek a dániai mérkőzések, így Frederikshavn kikerült a helyszínek közül, a döntő hétvégére pedig Trondheimben kerül sor.


    Erik Langerud főtitkár közölte, tárgyalásba kezdtek a norvég hatóságokkal, hogy megvizsgálják, miként léphetnek be az országba azok a küldöttségek, amelyek nem az úgynevezett schengeni övezetből érkeznek.


    A már eladott belépőjegyeket visszaváltják.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda