Connect with us

Kézilabda

Női kézilabda Eb – A társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja

Női kézilabda Eb – A társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja


A Dán Kézilabda Szövetség azt fontolgatja, hogy mégsem lesz társrendezője a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak.

    “Mindent megteszünk a torna megrendezéséért, de ennek anyagi szempontból is indokoltnak kell lennie” – nyilatkozta a BT Sport televíziónak Per Bertelsen, a szövetség elnöke.


    Hozzátette, amennyiben nem kapnak pénzügyi garanciákat az európai szövetségtől, valószínűleg lemondanak a rendezésről, és “egy másik ország minden bizonnyal átveszi a szerepünket, ahol a költségek nem olyan magasak, mint nálunk”.


    A december 3. és 20. között rendezendő tornán 16 csapat szerepel – köztük a magyar válogatott – és 47 mérkőzést rendeznek. A csoportmeccseket Trondheimben, Herningben és Frederikshavnben rendezik, a középdöntőre Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor.


    A norvég és a dán házigazdák dolgát nehezíti, hogy továbbra sem tudják, a koronavírus-járvány miatt meg lehet-e rendezni egyáltalán az Európa-bajnokságot, és ha igen, látogathatják-e nézők a mérkőzéseket.
Kattints a kommenteléshez

Hagyj üzenetet!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Facebook

Új hírek

Több Kézilabda