Kézilabda

Női kézilabda Eb – A németektől is kikapott a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott 32-25-re kikapott Németország csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjének szombati játéknapján, így már matematikai esélye sincs az elődöntőbe jutásra.

    A magyarok a csoportkörben legyőzték Szerbiát, viszont Horvátországtól és a világbajnok Hollandiától kikaptak, így pont nélkül jutottak a középdöntő koldingi II. csoportjába, ahol hétfőn 20.30-tól Romániával, kedden 20.30-tól pedig Norvégiával találkoznak.

Eredmény, középdöntő:
Németország-Magyarország 32-25 (13-11)

Kolding, v.: Christiansen, Hesseldal Hansen (dánok)
    lövések/gólok: 55/32, illetve 50/25
    gólok hétméteresből: 4/2, illetve 5/3
    kiállítások: 6, illetve 2 perc

    Magyarország:
    
Bíró – Lukács 4, Kovacsics, Klujber 8, Tóvizi, Szöllősi-Zsácsik 6, Schatzl 1, cserék: Tomori, Háfra 2, Tóth E. 1, Szikora, Márton, Helembai 3, szövetségi kapitány: Danyi Gábor, Elek Gábor

    Pontosabb, ötletesebb támadójátékkal és jobb védekezéssel kezdte a meccset a német csapat, amely 3-2-es magyar vezetés után egy 7-1-es sorozatot produkált. A magyarok szakmai stábja közben időt kért és cserékkel próbálkozott, de a gyorsabban kézilabdázó ellenfél jól használta ki a sebességkülönbséget, és magabiztosan őrizte előnyét.


    A csereként beálló Szikora Melinda védéseire alapozva egy 4-0-s szériával felzárkóztak a magyarok (10-11), de egyenlíteniük nem sikerült a sok hibával tarkított első félidő vége előtt.


    Négy német találattal indult a második felvonás (11-17), majd négy magyar góllal folytatódott. A 49. percben még csak egy találat volt a különbség (21-22), de mivel a játék színvonala és a magyar védekezés hatékonysága sem javult, a németek egy 6-1-es sorozattal eldöntötték a meccset az egyre többet hibázó, egyre gyámoltalanabbul kézilabdázó, egyre kisebb ellenállást kifejtő magyarok ellen.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt, aki 11 lövésből nyolc gólt dobott. A németek – egyben a meccs – legjobbja a Ferencváros balátlövője, Emily Bölk volt, aki kilenc lövésből öt gólt dobott. Klubtársa, a beálló Julia Behnke négy kísérletből háromszor volt eredményes.


    A kapusok közül Bíró Blanka három, Szikora Melinda kilenc, Dinah Eckerle tíz lövést védett.


    A két csapat 31. egymás elleni mérkőzésén – 19 magyar siker és két döntetlen mellett – tizedszer győztek a németek.

    A csoport állása:
   
1. Norvégia 6 pont/3 mérkőzés (102-68),

2. Horvátország 6/3 (76-67),

3. Németország 4/3,

4. Hollandia 2/3,

5. Magyarország 0/3 (71-84),

6. Románia 0/3 (59-75)


    A két középdöntős csoport első két helyezettje jut az elődöntőbe, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak. A torna első négy helyezettje kijut a jövő decemberi, spanyolországi világbajnokságra, amelynek a házigazdák, valamint a címvédő hollandok biztosan résztvevői lesznek.

Fel