Kézilabda

Női kézilabda Eb – A házigazda alaposan megizzasztotta a címvédőt

A címvédő Norvégia 26-23-ra legyőzte a társházigazda Szlovéniát a női kézilabda Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, ljubljanai középdöntő-csoportjának harmadik játéknapján, hétfőn.

    Remekül kezdtek a hazaiak, a tizedik percben már 6-3-ra vezettek, és bár a címvédő hamarosan fordított, ellépnie nem sikerült. A 6000 néző előtt megrendezett, nagyszerű hangulatú találkozó második félidejének első 16 percében csupán két gólt lőttek a norvégok, ám ezt Szlovénia nem tudta kihasználni. A kapusok mindkét oldalon parádéztak, kiváló volt a játék színvonala, a házigazdák közel voltak a meglepetéshez, de a hajrában felállt védőfallal szemben nem tudtak hatékonyan támadni, így végül három találattal kikaptak.


    A szlovénoknál a győri Ana Gros öt, Natasa Ljepoja négy, a siófoki Tamara Mavsar három gólt szerzett, a volt siófoki kapus, Maja Vojnovic a második felvonásban 42 százalékos hatékonysággal védett (19 lövés/8 védés). A túloldalon mezőny legjobbjának megválasztott Henny Reistad tíz, Nora Mörk hat, a győri Stine Oftedal négy alkalommal talált be, a győri Silje Solberg négy, Katrine Lunde öt lövést védett.

    Eredmény, középdöntő, I. csoport, 3. játéknap: Norvégia-Szlovénia 26-23 (16-15)
    később: Svédország-Magyarország 20.30
    Dánia és Horvátország szabadnapos.

Fotó: Ljubljana, 2022. november 14. A szlovén Nina Zulic (b) és Barbara Lazovic (j), valamint a norvég Maren Nyland Aardahl (k) a női kézilabda Európa-bajnokság Norvégia – Szlovénia mérkőzésén a ljubljanai Stozice Arénában 2022. november 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Fel