Kézilabda

Női kézilabda BL – Végig vezetve nyert Valceában a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC 17 góllal győzött a román SCM Ramnicu Valcea otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, vasárnap.

    A győriek a BL-ben rekordot jelentő 46 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 41 győzelem és öt döntetlen a mérlegük.

  
Női Bajnokok Ligája, B-csoport, 10. forduló
SCM RAMNICU VALCEA-GYŐRI AUDI ETO KC 20-37 (12-19)
Valcea, játékvezetők: Antic, Jakovljevic (szerbek).
VALCEA: Hosu, Ciuca, Batinovic (kapusok), Aardahl 3, Trifunovic 3, Elghaoui 1, Dascalete, Minevskaja 4 (1), Nikolic, Lopez Herrero, Bucur, Florica 3, Fernandez Fraga 2 (1), Stamin, Lupei 1 (1), Gonzalez 3. Edző: Florentin Pera.
GYŐR: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Edwige 2, Brattset Dale 3, Hansen 1, Csekő, Oftedal 2, Amorim Taleska 6, Kristiansen 9 (3), Lukács 4, Fodor 6, Nze Minko 2, Faluvégi 2. Edző: Danyi Gábor.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/6, ill. 3/5.

    A vendégek keretéből ezúttal Görbicz Anita és Puhalák Szidónia hiányzott.


    A norvég Veronica Kristiansen és Silje Solberg vezérletével remekül kezdett a Győr, amely 9-4-re vezetett a 14. percben, amikor a Valcea először időt kért. Solberg az első negyedórában 11 román lövésből hetet kivédett, erre alapozva csapata tovább növelte a különbséget. A folytatásban is nőtt a magabiztosan, lendületesen kézilabdázó ETO előnye, így a szünetben már 19-12-re vezetett.


    Alig több mint két perccel a második félidő kezdete után Florentin Pera vezetőedző ismét időt kért, mert a meccs során először tízgólos hátrányba került a csapata, ám a kiválóan védekező és gyors ellenakciókat vezető Győr lendületét nem tudta megtörni. Ebben az időszakban Fodor Csenge volt a győriek gólfelelőse, majd Danyi Gábor a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy minden játékosa lehetőséghez jusson. Bár ez néhány percre lefékezte az ETO-t, a magyar együttes a hajrában ismét növelte előnyét, és végül a vártnál is simábban, 17 találattal nyert.


    A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc góllal. Silje Solberg 48, a helyére beállt francia Amandine Leynaud 43 százalékos védési hatékonysággal zárt.


    A két csapat 18. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a 11. győri győzelem.


    Az öt győzelemmel és három vereséggel álló Ferencváros jövő szombaton a dán Esbjerget fogadja, a hét sikerrel és két döntetlennel rendelkező Győr pedig jövő vasárnap az ugyancsak dán Odense vendége lesz a BL csoportkörében.

Fel