Kézilabda

Női kézilabda BL – Katrin Lunde tervei súlyos sérülése után

Elszakadt az elülső keresztszalag Katrine Lunde bal térdében a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi bronzmérkőzésén, a norvég Vipers Kristiansand 39 éves kapusa ennek ellenére nem tervezi a visszavonulását.

    A kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kapus a francia Metz ellen 31-30-ra megnyert meccs első félidejének közepén sérült meg súlyosan. Előbb percekig ápolták a pályán, majd mentőautóval kórházba szállították, ahol MRI-vizsgálattal felállították a pontos diagnózist.
    A Verdens Gang című norvég lap beszámolója emlékeztet rá, hogy a kiváló játékos az 1997 óta tartó pályafutása során ritkán volt sérült, ezúttal viszont még az is elképzelhető, hogy a következő szezont teljes egészében ki kell hagynia. Ennek ellenére nem tervezi a visszavonulást, sőt Ole Gustav Gjekstad vezetőedző elmondta, hogy a klubnál folyamatban van az új, 2023 nyaráig szóló szerződésének kidolgozása.

Fotó: EHF Twitter


    Az biztos, hogy Lunde lemarad a decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokságról, amelyen így a Siófok KC játékosa, Silje Solberg, valamint a BL-győztes Győri Audi ETO KC kézilabdázója, Kari Aalvik Grimsbö védheti a norvégok kapuját. Utóbbi azonban egy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy “egy ideig” szünetelteti szereplését a nemzeti csapatban, és egyelőre nem határozott a visszatérésről.
    A norvég TV2 beszámolója szerint az is kérdéses, hogy Lunde ott lehet-e a jövő nyári olimpián, pedig Thorir Hergeirsson szövetségi kapitány néhány napja úgy fogalmazott: a tapasztalt kézilabdázó továbbra is rendkívül motivált, és nagyon szeretne játszani Tokióban.

Fel