Kézilabda

Női kézilabda BL – Háromgólos hátrányban az FTC a negyeddöntőben

A két csapat hetedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi kupaporondon: egy ferencvárosi siker és egy döntetlen mellett immár ötödször nyertek az oroszok, akik tavaly kettős győzelemmel búcsúztatták az FTC-t a BL negyeddöntőjében.
A visszavágót jövő szombaton rendezik.

Eredmény:
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 26-29 (13-14)

A Ferencváros gólszerzői: Háfra, Klujber 7-7, Pena 4, Schatzl, Lukács, Klikovac 2-2, Márton, Kovacsics 1-1

    A magyar csapatból a holland Danick Snelder és a montenegrói Djurdjina Malovic hiányzott sérülés miatt. A vendégeknél a 2016-os olimpia és a decemberi Európa-bajnokság legjobb játékosának is megválasztott Anna Vjahirjeva nem szerepelhetett.
    Remek védekezésének köszönhetően jól kezdett a Rosztov-Don, és a 14. percben már három góllal vezetett, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek időt kellett kérnie (5-8). Az FTC-ből hiányoztak a kiemelkedő egyéni teljesítmények, s a szélsők ritkán kaptak labdát. Az első félidő hajrájában aztán egy 4-1-es sorozattal sikerült egyenlíteni (12-12).


    A szünet után pontosabba kézilabdázott a Ferencváros, és 3-2 után ismét átvette a vezetést. „Látod, hogy nem élvezed a szimpátiáját!” – utalt arra egy időkérésnél Elek Gábor, hogy a játékvezetők nem egyszer a vendégeknek kedveztek következetlen ítéleteikkel, illetve a megszokottnál többször büntették kétperces kiállítással mindkét csapatot.


    Háfra Noémi góljai ellenére ismét fordított a korábbi győri sikeredző, Ambros Martín csapata, sőt megint ellépett három találattal, és mivel ezt a különbséget megőrizte, a magyar együttes szinte kilátástalan helyzetbe került az idegenbeli visszavágó előtt. Forrás: MTI

Fel