Kézilabda

Női kézilabda BL – Fölényes győri siker a bronzmeccsen

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC bronzérmet nyert a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután 32-21-re legyőzte az orosz CSZKA Moszkva csapatát a harmadik helyért rendezett mérkőzésen, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő vasárnapi játéknapján.

    Az ETO rekordot jelentő, 57 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 49 győzelem és immár nyolc döntetlen a mérlege, mert ebbe a rendes játékidő végeredménye számít bele.

    
DELO EHF FINAL4, bronzmérkőzés
GYŐRI AUDI ETO KC-CSZKA MOSZKVA 32-21 (18-8)
Budapest, játékvezetők: Christidi, Papamattheou (görögök).
GYŐR: Glauser, Leynaud, Solberg (kapusok), Edwige, Kürthi 1, Brattset Dale 2, Hansen 3, Görbicz 3, Oftedal 7, Amorim Taleska 2, Kristiansen 6, Lukács 2, Fodor 1, Nze Minko 3, Faluvégi 2, Puhalák. Edző: Ambros Martín.
CSZKA: Masson de Souza, Szedojkina (kapusok), Gorskova 2, Mihajlicsenko 4, Gorsenyina, Dmitrijeva 2, Vedjohina 1, Szudakova 1, Markova, Csigirinova 1, Rosengren Jacobsen, Iljina 2, Heindahl 3, Szkorobogatcsenko 2, Illarionova, Risztovszka 3. Edző: Olga Akopjan.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/6.

    A győriek minden játékelemben sokkal jobban teljesítettek, mint szombaton a hétméteres-párbajban elveszített elődöntőben: lendületesen, pontosan támadtak, hatékonyan védekeztek, és remek volt a kapusteljesítmény is. Ennek következtében 5-1-es állásnál a hatodik percben a tavalyelőtt alapított, BL-újonc orosz csapat időt kért.


    A játék képe ezt követően sem változott jelentősen, így az egy nappal korábbihoz képest sokkal összeszedettebben kézilabdázó ETO a 17. percben már 11-4-re vezetett, és mivel az első félidőt egy ötös gólsorozattal zárta, a szünetben 18-8 volt az állás.


    A moszkvaiak több mint 12 percig nem dobtak gólt, így a Győr előnye a második felvonás elején tovább nőtt. A hátralévő időben már csak a különbség volt a kérdés, és az, hogy az idén nyáron visszavonuló Görbicz Anita hány találattal járul hozzá a sikerhez. A CSZKA egy 5-0-s szériával némileg csökkentette a hátrányát, Görbicz pedig háromszor volt eredményes, így 235 európai kupameccsen 1313 góllal, a BL-ben 186 találkozón 1016 találattal zárta karrierjét, a négyes döntőkben pedig 57 gólt szerzett.


    Silje Solberg hét, Laura Glauser négy orosz lövést hárított. Az orosz Rosztov-Donhoz távozó brazil Eduarda Amorim és francia Beatrice Edwige szintén az utolsó BL-meccsét játszotta győri színekben.


    Az ETO három ezüst és öt arany után először nyert bronzérmet a BL-ben, mivel a négyes döntő 2014-es bevezetése óta mindig továbbjutott az elődöntőből, amikor részt vett a tornán.

    később:
döntő: Brest Bretagne (francia)-Vipers Kristiansand (norvég) 18.00

Fotó: MKSZ

Fel