Kézilabda

Női kézilabda BL – Danyi Gábor szerint túlzó a különbség – Nyilatkozatok

Danyi Gábor vezetőedző túlzott különbségről beszélt azt követően, hogy csapata, a címvédő Győr kilenc góllal győzte le a norvég Vipers Kristiansandot a női kézilabda Bajnokok Ligája szombati, budapesti elődöntőjében.

Fotó: Twitter


    „Nem vártam ilyen nagyszerű teljesítményt a csapattól. Szerintem túlzó a különbség, amely annak köszönhető, hogy a mérkőzés nagy részében szinte tökéletesen kézilabdáztunk” nyilatkozta a szakvezető a 31-22-es sikert követően.
    Danyi Gábor kiemelte, a győriek nagyon jól kezdtek védekezésben, főleg a kapus Amandine Leynaud teljesítménye volt kimagasló.
    „Jó meccs volt, amelyen sokat cserélhettem, mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani, ami hasznos lehet a holnapi döntőre nézve” – magyarázta.
    A tréner hangsúlyozta, csapatként nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és nagyon várják a döntőt, amely után reményei szerint ismét magasba emelhetik a trófeát.
    Az ellenfélről úgy vélekedett, hogy a norvég játékosoknak nehéz volt alkalmazkodniuk a körülményekhez, a hangulathoz, hiszen a négyes döntő egy különleges esemény, amelyen a Vipers első alkalommal vesz részt.
    A címvédő Győri ETO ellenfele az orosz Rosztov-Don vagy a francia Metz HB lesz a vasárnap 18 órakor kezdődő fináléban.


    A magyar csapat egyik legjobbja védekezésben és támadásban is a brazil Eduarda Amorim volt, aki négy gólt dobott az elődöntőben.
    „A korábbi két mérkőzésünkön az első félidő sokkal kiegyenlítettebb volt, így ezúttal is hasonlóra számítottunk. Mivel erősen és koncentráltan játszottunk, a kapuban is kiváló teljesítménnyel, így a vártnál lényegesen könnyebb volt már a legelejétől” – fogalmazott. A balátlövő arra utalt, hogy a BL középdöntőjében kétszer is megmérkőztek a Vipers együttesével, és februárban hazai pályán 33-29-re, márciusban idegenben 33-26-ra győztek.
    Amorim rámutatott, az első játékrészben magas intenzitással játszottak, a fordulást követően viszont a biztos előny tudatában már tudtak energiát tartalékolni a fináléra.     Hozzátette, bármelyik csapattal találkoznak vasárnap, nem szabad alábecsülniük, és az idény legjobb teljesítményét kell nyújtaniuk.
    A világ- és Európa-bajnok francia kapus, Amandine Leynaud kiemelte, nagyon sokat köszönhet a társainak, mert kiválóan védekeztek. „Remekül játszottunk és együtt, csapatként nyertük meg ezt a mérkőzést” – fogalmazott.

Fotó: Twitter


    A Vipers vezetőedzője, Ole Gustav Gjekstad úgy fogalmazott, számos fantasztikus játékos alkotja a győri csapatot, és mivel nagyszerűen teljesítettek, megérdemelten jutottak a döntőbe.
    „Nekünk az elejétől kezdve nem jöttek össze a dolgok. Az első félidőben nagy hátrányba kerültünk, onnan már lehetetlen volt visszakapaszkodni. Remélem, holnap jobban játszunk, és megmutatjuk az igazi arcunkat” –
nyilatkozta.
   
 A norvégok kétszeres olimpiai, egyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok kapusa, Katrine Lunde közölte: nagyon csalódott az első félidő miatt, mert úgy játszottak, mintha „itt sem lettek volna”. Hozzáfűzte, egyik mérkőzésen sem lehet átaludni egy félidőt, akkor pedig pláne nem, ha a Győr az ellenfél.
    „Ez a vereség jó tapasztalat volt: ha döntőbe akarsz jutni, egy másodpercig sem pihenhetsz. Jól felkészültünk, de nem tudtuk azt nyújtani, amit igazán tudunk, bár a második felvonásban már megközelítettük azt, ahogyan játszanunk kellett volna az egész meccsen” –
magyarázta.

Forrás: MTI

Fel