Kézilabda

Női kézilabda BL – Az FTC beadta pályázatát a BL szabadkártyájára

A Ferencváros női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján közölte, hogy beadta az előírt dokumentációt ahhoz, hogy szabadkártyás indulási jogot kapjon a BL-ben.

A 2019–2020-as szezontól csak bajnokcsapatok indulhatnak egyenes ágon a Bajnokok Ligájában,azonban lehetősége van a kluboknak pályázni a szabadkártyára.

Korábban az európai erősorrend alapján a magyar NB1 első és második helyezettje automatikusan főtáblás volt.

Az FTC tájékoztatása honlapjáról.

Mint ismert, a Ferencváros női kézilabdacsapata a második helyen zárta a K&H női kézilabda liga 2018/2019-es küzdelmeit. Az elmúlt években a nemzetközi rangsor okán (itt a magyar bajnokság jó ideje az első vagy a második helyen áll) az NB I első két helyén végző együttes automatikusan a következő évi Bajnokok Ligája főtáblájára került, ez azonban az előttünk álló idénytől kezdve megváltozik. Csupán a bajnokok juthatnak indulási joghoz egyenes ágon, szabadkártyára pedig bármely más egyesület nyújthat be pályázatot.

Az FTC Kézilabdasport kft. a Magyar Kézilabda-szövetségnek (MKSZ) benyújtotta pályázatát, valamint ezzel együtt minden egyéb szükséges dokumentumot. Ezeket az MKSZ továbbította az Európai Kézilabda-szövetségnek (EHF), illetve klubunk befizette a nevezési díjat is. Az EHF várhatóan június 25-én hozza nyilvánosságra a döntését a szabadkártyákat illetően, június 26-án sorsolja a Bajnokok Ligája-selejtezők csoportjait, 27-én pedig a főtábla csoportjait.

Fel