Kézilabda

Női kézilabda BL – A Győr a címvédővel, az FTC az ezüstérmessel egy csoportban

A magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria a legutóbb második francia Bresttel lesz egy nyolcasban, míg a négyes döntőben bronzérmes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Viperst és a negyedik orosz CSZKA Moszkvát is megkapta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének pénteki, bécsi sorsolásán.

    A ferencvárosiaknak a franciák mellett is komoly ellenfeleik lesznek az A csoportban, többek között a legutóbb negyeddöntős montenegrói Buducnost Podgorica, orosz Rosztov-Don és román CSM Bucuresti.


    A B-ben a legutóbbi három Final Four-os mellett a tavasszal a nyolc között búcsúzott Metz is tagja a nyolcasnak.


    A női BL lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A szeptember 12-én kezdődő és 2022. február 14-én záruló csoportmérkőzések után a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 3. és 11. között kerül sor, a négyes döntőt pedig május 29-30-án rendezik Budapesten.


    A női kézilabda Bajnokok Ligája csoportbeosztása:
    
    A csoport: FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Brest Bretagne (francia), Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), CSM Bucuresti (román), Borussia Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), HC Podravka Vegeta (horvát)
    B csoport: GYŐRI AUDI ETO KC, CSZKA Moszkva (orosz), Vipers (norvég), Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Metz Handball (francia), Kastamonu (török), Sävehof (svéd)

Fel