Kézilabda

Női kézilabda BL – A Fradi legyőzte a CSM Bucuresti csapatát

A Ferencváros 31-27-re legyőzte a vendég CSM Bucuresti csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.


   
Női Bajnokok Ligája, A-csoport, 10. forduló
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA-CSM BUCURESTI 31-27 (14-16)
Érd, játékvezetők: Novikov, Rozskov (ukránok).
FTC: Bíró, Janurik (kapusok), Behnke 3, Bölk 5, Csiszár-Szekeres, Háfra 5, Kisfaludy, Klujber 5, Kovács 1, Kovacsics 3, Malestein 4 (2), Márton 2, Pásztor, Schatzl 3, Stolle, Szucsánszki. Edző: Elek Gábor.
BUKAREST: Grubisic, Dedu (kapusok), Martin Berenguer 3, Pintea 4, Neagu 9 (4), Klikovac 1, Omoregie 1, Dembele Pavlovic 2, Lazovic 7, Smeets, Moisa, Jipa, Sandulache, Stoica. Edző: Adrian Vasile.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/3, ill. 4/4.

A csoport állása: 

1. Rosztov 13 p (+16, 7 mérk.),

2. Bukarest 11 p (+10, 9 mérk.),

3. Metz 8 p (+11, 6 mérk.),

4. FTC 10 p (+6, 7 mérk.), 

5. Vipers 7 p (+10, 4 mérk.),

6. Krim 4 p (-20, 8 mérk.),

7. Esbjerg 3 p (-7, 8 mérk.),

8. Bietigheim 2 p (-26, 8 mérk.).

    A magyar csapat teljes kerettel állt ki, a románoktól viszont a szerb Dragana Cvijic, a spanyol Alexandrina Cabral Barbosa, továbbá Bianca Bazaliu, Gabriela Perianu és Denisa Valcan is hiányzott.


    Remekül kezdtek a hazaiak, támadásban és védekezésben is pontosabbak voltak ellenfelüknél, ezért a vendégeknek a 11. percben időt kellett kérniük, mert 7-3-as hátrányban voltak. A bukarestiek hét percig nem találtak be, ezt követően viszont elkezdték csökkenteni a hátrányukat, mert az FTC védekezése veszített a hatékonyságából, a támadások lendülete pedig megszakadt. A 25. percben – a meccs során először – átvette a vezetést a CSM, amely egyre magabiztosabban játszott, és a szünetben 16-14-re vezetett.


    Tudatosan és türelmesen kézilabdázott a második félidő elején a román csapat, ám a Ferencváros csakhamar magára talált és egyenlített, majd 14 perccel a vége előtt a vezetést is visszavette. Cristina Neagu és a szlovén Barbara Lazovic góljaival a folytatásban is tartották magukat a vendégek, ám Elek Gábor időkérése után remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően ismét két találattal vezetett az FTC.


    A hajrában többet hibáztak a románok, így nem volt esélyük az egyenlítésre, és a Ferencváros egy 5-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.
    A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal, hazai oldalon Emily Bölk, Háfra Noémi és Klujber Katrin is ötször volt eredményes.


    A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, hat román siker mellett a magyar csapat másodszor győzött.


    A hat győzelemmel és két döntetlennel álló Győri Audi ETO KC vasárnap a román Ramnicu Valcea vendége lesz, az öt sikernél és három vereségnél járó FTC pedig egy hét múlva a dán Esbjerg csapatát fogadja a BL csoportkörében.

Fel